Knjiga, riječ, aplauzi

9
Sa promocije

Dah i duh Boke sinoć u Narodnoj  knjižnici u Dubrovniku riječju dr Miloša Miloševića admirala Bokeljske mornarice koji je u okviru projekta Dubrovnik i Kotor-Gradovi knjige, govorio o Statutu  Bratovštine svetog Nikole mornara u Kotoru iz 1463. sa alegatima do 1807. godine i novijoj izdavačkoj djelatnosti Bokeljske mornarice iz Kotora, i poeziom pjesnikinje Dubravke Jovanović.

Dr Miloš Milosević

Dubrovačka publika u prelijepom starom zdanju knjižnice, pozdravila je autore, i kako su kazali nakon večeri uživali uz atmosferu otmene Boke koju im je ovaj susret približio.

Dubravka Jovanovic

Nadahnuto o poeziji Dubravke Jovanović govorili su mr Vesna Vičević i Slavko Mandić, a Jasmina Bajo direktorica kotorske biblioteke kazala je da je Jovanovićeva pjesnikinja od formata.

Mr Vesna Vicević

Ova promocija je četvrta od šest promocija koje su predviđene projektom, a koje uključuju prezentacije izdanja Dubrovačkih knjižnica, Matice Hrvatske i hrvatskih izdavača u Kotoru i na Cetinju i prezentacije bokeljskih izdavača i autora u Dubrovniku.

Slavko Mandić
Atmosfera u knjižnici

Ipak, loš utisak je da se ovaj projekat želi samo potvrditi na papiru bez duše i osmišljene organizacije koje ovakvi vidovi komunukacije stvaralaca i publike zahtijevaju.

9 KOMENTARI

 1. Prelijepo zaista 😉
  Raduje me sto je prepoznata i priznata kulturna vrijednost naseg Kotora i Boke; sto se ponovo uspostavljaju veze na svim nivoima s nasim susjedima;)
  Jesu li dubrovcani bili dobri donacini?

 2. E moj šjor “Jurica” niste Vi Jurica ni pod razno…Kada Vi ne znate što je “banda od knjige”, pod hitno mijenjajte nik…ili se malo kultivišite sa Bokeškim jezikom.A najbolje se predstavite “nikom” koji odgovara kulturnom podnevlju Vašeg rodnog kraja…ili obrnite drugu bandu…skužajte i nemote se ofendid na ove parole, adio Vam, i ostanite kontenti.

 3. Jurice, banda znaci strana, tj

  Hvala Bogu knjigom na ove strane / ja cu dodat, da je neko krenuo ili dosao/

  pa sto je to, da vam jurice moramo prevodit s naseg jezika na nas.

  Ajmo , ajmo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].