Knjiga mora izvan polica do čitalaca, a čitaonica i biblioteka mjesto razmjene kreativnih ideja

1
Noć knjige u Gradskoj biblioteci i čitaonici

Noć knjige

Noć knjige sinoć je obilježena po prvi u kotorskoj biblioteci i čitaonici gdje su posjetioci među kojima najviše mladih bili u prilici da se druže sa popularnim crnogorskim hip hop muzičarima Dedom Dobrim Starim iz kotorske klape WHO SEE i Labiom.

Oni su za Skala radio kazali da imaju vremena za dobru knjigu koja im, kako je rekla Labija, obogaćuje vokabular za lakše izražavanje u repu tj, ridement poetriy.

Deda iz popularne klape WHO SEE čija je muzika ispunjavala prostor čitaonice i biblioteke, podsjetio je na poruke iz njihove najnovije pjesme “Dinamida” koja je upozoravajuća, kako nam je rekao.

Deda vjeruje da će poruke “Dinamide” stići do naše svijesti kako bi se proširili naši vidici da shvatimo da ne treba uništavati prirodu i njene plodove.

Za prvih pola sata učlanilo se deset novih korisnika biblioteke, primijetila je Labija.

Osnovi cilj ovog projekta je da se posebno mladima približi knjiga, ali i da se otvara prostr biblioteke i čitaonice za razmjenu ideja i interakciju između bibliotekara i korisnika.

Ovo je za Skala radio kazala Jelena Vukasović, bibliotekarka u Gradskoj biblioteci i čitaonici.

Biblioteku dnevno posjeti oko 30 ljudi i uglavnom su to učenici kotorskih osnovnih škola, podsjetila je Vukasovićeva.

Želja zaposlenih, kroz česte originalne radionice je upravo da se otvori ovak prostor gdje bi mladi prezentovali i ostvarili svoje kreativne ideje koje bi bile poznate široj javnosti.

Ako knjiga miruje na polici i niko je ne uzima, ona nema svoj život.

Zato je i ovaj projekat uz muziku i poznata lica mladima zanimljiv, a biće ih i u nastavku, kako bi  se otvarali, a biblioteka i čitaonica bili mjesto najkorisnije utrošenog slobodnog vremena, poručila je Vukasovićeva.

iz kotorske biblioteke i čitaonice

1 KOMENTAR

  1. Da se knjige čitaju ne bi bilo ovoliko budala oko nas. Neki su jasni i po oviom komentarima i ne samo na Skali nego i na fejsu itd, i vidi se koliko znaju i što su pročitali u životu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].