Knjiga „Marino Borbikoni i Crna Gora” predstavljena u San Marinu

0
Sa-promocije-knjige

Knjiga „Marino i Borbikoni i Crna Gora” autora Nenad Stevovića, izdata na crnogorskom i italijanskom jeziku, bila je povod kulturnog i diplomatskog događaja u San Marinu.

Marino Borbikoni je jedna od najcjenjenijih sanmarinskih ličnosti prve polovine 20. vijeka. Istaknuti profesor, političar i intelektualac, nekoliko puta šef države, bio je veliki zagovornik nezavisnosti Crne Gore između dva svjetska rata, kao i promoter Procrnogorskog komiteta u San Marinu.

Delegacija Crne Gore koju je predvodila ambasadorka Milena Šofranac Ljubojević primljena je u audijeciju u Regentstvo Republike San Marino na najvišem nivou.  Kapetani regenti Filipo Tamanjini i Gaetano Troina su pored autora knjige primili i Dejana Vukovića generalnog direktora za ekonomsku i kulturnu diplomatiju MVP.

Nenad Stevović uručuje knjigu regentima San Marina

Regentstvo je istaklo da su neizmjerna vrijednost slobode, puna afirmacija nacionalnog identiteta, jačanje razumijavanja, prijateljstva i saradnje stubovi Borbikonijeve misli, ali i autora studije o njemu, politikologa, publiciste i istraživača Nenad Stevovića, navodeći da ovo djelo predstavlja simbol koji učvršćuje istoriju čvrstog prijateljstva između Republike San Marina i Crne Gore.

Publika na promociji

Nakon audijencije u palati Publiko, knjiga je predstavljena u palati Begni predstavnicima kulturnih i naučnih institucija i građanstvu San Marina. Pored autora govorili su crnogorski istoričar Vukota Vukotić i istoričar iz San Marina prof. Verter Kasali.

Delegacija Crne Gore u Regentstvu San Marina

Organizatori ovog kulturnog i diplomatsskog događaja su Sekretarijat za vanjske poslove San Marina, Ambasada Crne Gore u Rimu  i ambasadorka San Marina u Crnoj Gori.

Saopštenje Regentstva San Marina: https://www.reggenzadellarepubblica.sm/pub1/ReggenzaSM/dettaglio_contenuti.html?idItem=e8d544da-d673-4e85-b7a8-78bb2454d975

Prilog RTV San Marino: https://www.sanmarinortv.sm/news/politica-c2/il-montenegro-ricorda-il-sammarinese-marino-borbiconi-e-rafforza-i-rapporti-con-il-titano-a253361

montenegrina.net

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].