Knjiga je da se čita

0
hrvatska čitaonica "Ljudevit Gaj"

Bozo Vodopija, konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori

Božo Vodopija

U tivatskoj Donjoj Lastvi u utorak 29. marta otvorena je hrvatska čitaonica “Ljudevit Gaj”.

Čitaonica sa preko 3 hiljade knjiga smještena je u prizemlju Dux radija i projekat je  Hrvatske krovne zajednice Dux Croatorum.

Ovom aktivnošću, Hrvatska krovna zajednica uspješno je zaokružila još jednu dionicu dugogodišnje dobre saradnje sa raznim institucijama i pojedincima i u Republici Hrvatskoj i u Crnoj Gori  na prikupljanju književne građe, kazao je otvarajući čitaonicu Božo Vodopija, konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

“Ne treba ni govoriti kolika je važnost knjige u okviru brige za jezik kao ključnog činioca za očuvanje kulture i identiteta jednog naroda. Zadatak čitaonice je stvarati i jačati čitalačke navike djece i mladih, biti potpora doživotnom obrazovanju, podsticati kreativnost i svijest o kulturnom nasljeđu i gajiti multikulturalnost”, kazao je Vodopija.

Svečano otvaranje čitaonice je bilo u kafe galeriji “Mar-Mar” uz promociju knjige “Počast narodnim žrtvama” reprint izdanje, o kojoj su govorili književnik i istoričar Đuro Vidmarović iz Zagreba i magistar Miomir Abović iz Tivta.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].