Knjiga je da se čita

0

Jasmina Bajo

Jasmina Bajo

Kotorani čitaju knjige o čemu svjedoči sve veći broj članova gradske biblioteke i čitaonice, kazala je povodom Svjetskog dana knjige bibliotekarka Jasmina Bajo.

Najviše se čita beletristika i popularna psihologija, kaže ona za Skala radio.

Od stručne litarature najviše se čita Danijel Golman Emocionalna i Socijalna inteligencija, zatim stari klasici filozofije, Platon, Aristotel, kao i njemački klasični filozofi.

Ubjedljivo najčitanija knjiga u kotorskoj čitaonici je Ljosina knjiga  “Avantre nevaljale djevojčice”.

Kada je riječ o radu sa mladima, kotorska biblioteka je u obavezi da djeci, posebno školskog uzrasta, približi ulogu i vrijednost knjige.

Stoga su  nedavno organizovane radionice za djecu predškolskog uzrasta i osnovne škole na kojima su mališani upoznati sa magičnim svijetom knjige.

Do kraja aprila biće organizovana i radionica izrade lutaka od kartona za djecu, kazala je Bajo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].