Ključevi drevnog Kotora u sigurnim rukama

2
gradonačelnica predala ključeve malom admiralu Bokeljske mornarice

Sa otvaranja Festivala

“Za plemenitost, ljepotu i osjećaj za lijepo i prave vrijednosti koje teatar sam po sebi znači, Kotor Vam otvara sva svoja vrata, a vrata od srca otvaraju brojni umjetnici za djecu iz 14 zemalja”, kazala je gradonačelnica Marija Ćatović, predajući ključeve grada Kotora najmlađima da, kako je rekla, bez sumnje i sa punim povjerenjem čuvaju drevni Kotor.

Gradonačelnica Marija Ćatović otvara Festival

“Kolika god da je ekonomska kriza i manje para u opštinskoj kasi, djeci se ne smije zakinuti”, kazala je Marija Ćatović.

Uz obećanje da će opravdati povjerenje, ključeve je u ime djece od gradonačelnice preuzeo Dragan Marković, mali admiral Bokeljske mornarice.

On je kazao da će djeca biti dobri čuvari grada tokom festivalskih dana.

Dragan Marković zahvaljuje gradonačelnici na ukazanom povjerenju

“Igraćemo i plesaćemo na svim pjacama i pjacetama, a odrasle pozivamo da nam se pridruže na svim feštama”, kazao je mali admiral.

Programom “Ptice selice” na glavnom gradskom trgu u subotu 2. jula zvanično je počeo ovogodišnji XIX Kotorski festival pozorišta za djecu koji će trajati do 10. jula.

najmlađi oduševili djecu i odrasle

Festivalski program nastavlja se u nedjelju 3. jula predstavama u zvaničnoj konkurenciji: “Italijanska bašta” u izvođenju italijanskog pozorišta Compagnia teatrale TPO – Prato  u 18 sati u kotorskom Kulturnom centru i predstavom “Knjiga lutanja” malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda koja počinje u 21 sat i 30 minuta na Trgu sv. Tripuna.

ptice selice

2 KOMENTARI

  1. Bravo za početak i neka kao večeras bude zabavno i veselo za mališane a Boga mi i nas odrasle uz njihove radosti u Kotoru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].