Klinički centar: Mandatar omalovažava napore svakog ljekara i medicinskog radnika

1

Mandatar Zdravko Krivokapić ponovo sebi daje za pravo da proizvoljno i krajnje neutemeljeno optužuje zdrastveni sistem i zdravstvene radnike da su glavni krivci za širenje koronavirusa, saopštili su danas iz Kliničkog centra.

On omalovažavajući napore svakog ljekara i medicinskog radnika da pomogne u spašavanju ljudskih života, nipodaštava sve što je urađeno i uloženo u Klinički centar Crne Gore, bolnice i domove zdravlja.

“Ne vidi mandatar Krivokapić koliko je nove, najsavremenije opreme kupljeno, koliko je uloženo u stručno usavršavanje naših ljekara i srednjeg medicinskog kadra, koliko je uloženo u rekonstrukciju objekata. Ne vidi ili ne želi da vidi ništa što je dobro u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Naprotiv, on priča da je jedan od najslabijih u Evropi i o nesposobnosti sistema u borbi protiv korona virusa, a sam cijelo vrijeme ne poštuje propisane zaštitne mjere”, navode u KCCG.

Dodaju da, srećom, građani znaju kako i koliko su zaposleni u KCCG, kao i u ostalim zdravstvenim ustanovama, posvećeni njihovom zdravlju.

“To je potvrdilo i nedavno sprovedeno istraživanje IPSOS-a, po kojem skoro 80 odsto građana Crne Gore smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG ključni u očuvanju zdravlja građana Crne Gore. Prema mišljenju oko 70 odsto ispitanika crnogorski ljekari i medicinsko osoblje KCCG prate svjetske preporuke u liječenju i sposobni su da se izbore sa svim problemima, a isti procenat njih smatra da su ljekari i zaposleni u KCCG najzaslužniji za dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa, zaključci su IPSOS-ovog istraživanja”, podjećaju iz Kliničkog centra.

U toj ustanovi naglašavaju da, zahvaljujući viziji i dobroj organizaciji proteklih godina, kao i izuzetno kvalitetnom i stručnom kadru, Klinički centar Crne Gore, kao najveća zdravstvena ustanova u Crnoj Gori, danas može da odgovori brojnim izazovima.

“Naravno, da treba nastaviti sa unapređenjem i modernizacijom kroz rekonstrukciju i opremanje, što je i predviđeno brojnim projektima, za koje je Vlada već opredijelila sredstva i čija je realizacija izvjesna. A Vlada mandatara Krivokapića ima obavezu da završi započeto i da se fokusira na nove projekte i njihovo sprovođenje, a u međuvremenu neka ne otežava, i tako težak i odgovoran posao zdravstvenim radnicima, koji danonoćno brinu o zdravlju i životu svakog građanina Crne Gore”, poručuju iz Kliničkog centra.

1 KOMENTAR

  1. Sramota je da se nesposobno DPS i
    korumpirano rukovodsvo krije iza ljekara i ostalih medicinskih radnika koima baskonacno hvala.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].