Klasteri i zajednička turistička ponuda Crne Gore i Hrvatske

0

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Nedavno je raspisan drugi poziv za program prekogranične saradnje Crne Gore i Hrvatske.

Prioritet je stvaranje povoljnih ekoloških i socioekonomskih uslova u ovom području, poboljšanje saradnje u zajedničkim sektorima, kao i politička dimenzija unapređenje dobrosusjedskih odnosa.

Hrvati su zainteresovani za projekat održivog upravljanja otpadom koji Crna Gora radi sa Bosnom i Hercegovinom.

Na nedavnom sastanku u Dubrovniku čulo se da i Hrvatska, kao i naša država ima slične probleme kod primjene i poštovanja zakona i uopšte organizacije upravljanja otpadom, kazala je za Skala radio Ljilja Radunović, predsjednica Eko Centra “Delfin” iz Kotora.

Takođe se govorilo i o inicijativi koju promovišu ekolozi, Opština i Turistička organizacija u Kotoru, a koja se odnosi na zajednički turizam i kulturni prostor.

To su klasteri u turističkoj ponudi kojima bi se unaprijedila njena organizacija.

Ova ideja formiranja klastera, partnetrima iz Hrvatske biće predočena u februaru u Kotoru, a odnosi se na jedinstven standard kvaliteta kroz brojne prirodne i kulturne resurse koje trenutno nijesu objedinjeni u aktuelnim turističkim ponudama.

To su smještaj, gastronomske specifičnosti, tradicionalni zanatski proizvodi, razni sportovi na vodi zatim planinarenje, pješačenje itd.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].