Kavarić: S pravim mjerama kasnimo već 14 dana

0

Šef Kriznog medicinskog štaba Nermin Abdić kazao je da je juče na sjednici tog tijela razmatrana situacija u bolnicama, ali da nijesu donijeli odluku o širenju bolničkih kapaciteta niti otvaranju privremenih bolnica.

 

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić tvrdi da se kasni s mjerama, naročito u Podgorici “gdje smo dozvolili ovakvo širenje epidemije”.

“Što se tiče broja kreveta u bolnicama ništa još nijesmo izmijenili, pratimo situaciju na terenu i u odnosu na to donosićemo odluke”, rekao je Abdić za Dan.

Ljekari i direktori ustanova upozoravaju da su nove mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT), kojima su kafići ponovo otvoreni i dozvoljeno nesmetano kretanje između gradova, dovele do razbuktavanja epidemije.

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je Danu da tome u prilog ide činjenica da je stanovnicima Podgorice, koja trenutno ima 4.900 zaraženih, dozvoljeno da se nesmetano kreću i odlaze u druge gradove, čime se infekcija širi.

Kavarić je kazao da su juče imali novi rekord po broju pregledanih građana u kovid ambulantama – 1.480 i da se negativan trend nastavlja jer gradovi nijesu zatvoreni i epidemija bukti.

“Kasnimo s pravim mjerama već 14 dana, posebno u Podgorici gdje smo dozvolili ovakvo širenje epidemije. Kafići su ponovo puni, imamo scene kao da se ništa ne događa. Važno je da se prvo Podgorica izoluje i spriječi širenje virusa iz glavnog grada, onda bismo riješili većinu problema. Imamo situciju da je jedna Austrija uvela mjere prema kojima do 2. decembra građani ne smiju da izađu iz svojih domova, a mi nastavljamo da pogoršavamo situaciju. Nadležni su mjerama ublažili dosadašnje naredbe i potrebno je da što prije reagujemo jer je svaki dan važan”, upozorio je Kavarić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].