Karnevalski dani za 2014. godinu ulaze u završnicu

0
iz arhive: kotorski karneval 2013.

Rafaela Lazarević

Rafaela Lazarević

Tradicionalni kotorski karneval biće održan u nedjelju 23. februara glavnom gradskom saobraćajnicom, najavljuje Rafaela Pina Lazarević iz organizacionog odbora.

Karnevalska povorka kreće u 14 sati sa Tabačine.

Suđenje i spaljivanje krnevala biće obaveljeno tradicionalno na Maceu.

Potom se fešta nastavlja na Trgu od oružja uz koncert benda Slatka Tajna iz Metkovića, a u 16 sati biće podijeljeni pehari za najbolje karnevalske grupe na ovogodišnjem karnevalu.

Na dan karnevala tradicionalno iz štampe izlazi humoristično-satirični list “Karampana”.

Organizator je JU Kulturni centar “Nikola Đurković”, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj je Opština Kotor.

* * *

Zbog održavanja tradicionalnog kotorskog karnevala u nedjelju 23. februara saobraćaj će biti zatvoren u period od 13 sati i 30 minuta do 15 i 30 od otvorenog bazena do kružnog toka kod supermarketa “Roda”.

Formiranje karnevalske povorke je na Tabačini, od zgrade “Jugopetrola” do Jaslica, pa će i ovaj sporedni put biti zatvoren, i to od 12 do 14 sati i 30 minuta.

S obzirom da će se suđenje i spaljivanje krnevala održati tradicionalno na Maceu, organizatori mole građane da uklone svoja vozila sa parkinga, od subote 22. februara u 18 sati do nedjelje 23. februara u 17 sati, a čime bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].