Kapetan Vjeko Radimir na skupštini Konfederacije evropskih udruženja pomorskih kapetana

2

Vjeko Radimir

Vjeko Radimir

Godišnjoj skupstini Konfederacije evropskih udruženja pomorskih kapetana koja je održana u Barseloni ovih dana, u ime Udruzenja pomorskih kapetana Crne Gore, prisustvovao je kapetan Vjeko Radimir.

Skupštini je prisustvovalo 17 članova koncila iz 12 Evropskih pomorskih zemalja i veliki broj zvanica vezanih za pomorstvo.

U trodnevnom radu Skupštine, prvog dana bilo je predstavljanje na simulatoru elektronskih nautičkih karata na Pomorskom fakultetu u Barseloni, saopštava za Skala radio kapetan Radimir.

Vodile su se rasprave o značajnim pitanjima vezanim za pomorstvo i pomorce, a težište je na pravnom položaju zapovjednika u međunarodnom i nacionalnim pravnim sistemima.

Udruženje ima svoj glas i u Evropskom parlamentu kroz stručne komisije parlamenta, kazao je Radimir.

Potom je u World Trade Centru Barcelona, u prostorijama dvorane Lučke kapetanije, otvorena CESMA Council meeting sa članovima i predstavnicima Evropskog udruženja CESMA.

Raspravljalo se o finansijskom izvještaju i deklaraciji sa prošlogodisnjeg susreta u Natesu u Francuskoj.

U auli Pomorskog muzeja u Barseloni održana je godišnja Generalna skupština, koju je otvorio ministar pomorstva  oblasti Cataluna.

Kapetan Radimir je aktivno učestvovao u radu ovogodišnje skupštine i prenio prijedloge članova crnogorskog udruženja.

“Bio sam vrlo kvalitetno primljen, i u bilateralnim razgovorima razmijenio mišljenja sa delegatima značajnih evropskih pomorskih država”, kazao je Radimir.

Kako za slijedeću godinu još nije nominovana ni jedna država kao organizator skupa, pokazana je velika želja di bi Crna Gora ponudila organizaciju.

Pogotovo je na takvo mišljenje uticao novi imidž Crne Gore kao značajne destinacije putničkih brodova i njena kandidatura za prijem u Evropsku Uniju.

Ovakav susret u Crnoj Gori bio bi svakako veliki doprinos našem  imidždu u svjetskom pomorstvu, kao dodatak onome što naši pomorci već nose svojim položajem kojeg imaju na najpoznatijim svjetskim firmama.

“Ja nisam mogao apriori obećati organizaciju Skupstine kod nas, ali kao prijedlog i eventualan pokušaj ostaje da se procijeni od više faktora i donese eventualna odluka o ponudi za organizaciju”, rekao je kapetan Radimir.

2 KOMENTARI

  1. Postovani,
    zelio bih da sugerisem da pokusate pokrenuti preko Vaseg udruzenja jednu inicijativu, sa kojom bi okupili sve pomorce, da daju neki svoj prilog i da se sledeca skupstina odrzi kod nas. To bi bio veliki uspjeh za sve nas koji radimo i zivimo do pomorstva!
    Mirno more za sve pomorce svijeta!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].