Kamenolom u Nalježićima uskoro nastavlja rad

0
Kamenolom Nalježići

Na pitanje Skala radija zbog čega je Agencija za zaštitu životne sredine privremeno zatvorila kamenoloma Nalježići čiji je koncesionar Javno komunalno preduzeće Kotor, Daliborka Pejović, direktorica ove agencije nam je kazala da je bio veliki pritisak građana i inicijativa s njihove strane da se provjere nivoi zagađenja koje kamenolom emituje.

Uloga Agencije je bila da da saglasnost na eleborat uticaja na životnu sredinu.

Procjena je bila da je u jednoj fazi razmatranja nedostajao nivo zagađenja od strane kamenoloma pa je naloženo da kamenolom sedam dana radi u punom kapacitetu kako bi se mogle izmjeriti granične vrijednosti eventualno zagađujućih materija u vazduhu.

Kamenolom u Nalježićima nije jedini zagađivač na tom prostoru.

Koncentracija zagađujućih materija koja se evidentirala u ranijim istraživanjima bila je proizvod kumulativnog efekta koja su stvarala i ostala dva kamenoloma.

Interesantno je zašto je nekome smetao Javni, a ne privatni kamenolom, ali je Agencija naložila dodatna istraživanja čiji će rezultati biti poznati ovih dana.

Direktorica Pejović je kazala da je u saznanju od inspektora da su rezultati pokazali da nema zagađenja kada kamenolom u Nalježićima sam radi u punom kapacitetu.

Elaborat koji treba da stigne zajedno sa istraživanjem će biti ponovo razmatran u Agenciji i ukoliko sve bude pozitivno kamenolom će moći da nastavi da radi, kazala je direktorica Pejović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].