Kako su tatu Tonija povodom rođenja kćerke iznenadile kolege na brodu

2

 

Redakciji Skala radija sa broda MSC “Bettina” koji se nalazi u Kineskom moru javio se kap. Dušan Radoničić iz Kotora.

Poštovana Skalo,

Javljam se sa broda MSC “Bettina” koji se već više od 2 ipo mjeseca nalazi na sidrištu na otvorenom moru 70 milja jugozapadno od Hong Konga.

Čekamo na ulazak u brodogradilište, gdje treba da radimo modifikaciju na dimnjaku za prečišćavaje izduvnih gasova.

I pored toga što smo već toliko dugo na jednom mjestu posada nije klonula duhom.

Naprotiv, pored svakodnenvih obaveza nalazimo vremena i za simpatična druženja.

Tako na primjer jednom našem članu posade Toniju Divkoviću, rodom iz Trogira, rodila se kćerka 29. 04. 2020.

Odavno se već pripremao da bude kući za taj, za njega, uzvišeni događaj, ali nažalost zbog korone ostao je tu zarobljen sa svina nama, što mu je palo teško.

Da bi smo mu olakšali sitiaciju potrudili smi se da ga iznenadimo prigodnom svečanošću za tu priliku, naveo je kap. Dušan Radoničić.

Skala radio se zahvaljuje na javljanju, puno zdravlja, sreće i mirno more pomorcima, a Toniju zdravu i sretnu kćer Manuelu!

U nastavku sa Slobodne Dalmacije prenosimo sljedeće:

Tonijeva supruga Antonija, koja s malom Manuelom i sinom Karlom, trenutno živi u Turnju kod svojih roditelja i čeka na povratak svoga muža, ispričala je: “On nije ni slutio da mu cijela posada sprema iznenađenje, a oni su samo čekali vijest iz Hrvatske. I kad je napokon, 29. travnja, stigla vijest da se rodila Manuela, priredili su mu zabavu. Moram priznati da su bili stvarno kreativni! Jedan kolega iz makine mu je napravio malu drvenu kolijevku u koju su stavili mobitel sa slikom Manuele i ljuljali ju, a drugi, koji je talentiran za crtanje, naslikao mu je portret di on u kaiću ne vesla za doma, za Trogir, već kod nas u Turanj ha,ha”, nabraja Antonia uz osmijeh dodajući kako ni tu nije bilo kraj iznenađenjima.

“Napisali su mu pjesmicu koju su mu izrecitirali svi u istim majicama na kojima su bili ispisati stihovi, a on je sve snimao mobitelom i slao meni. Nije mogao vjerovati što su sve napravili, stvarno su ga iznenadili! Ma nemam riječi, tako su divni ljudi, hvala im od srca što su mu bar malo olakšali cijelo ovo razdoblje. Još su mu danima puštali poznatu pjesmu od Olivera Manuela”, govori Antonia koja još uvijek ne zna kad bi mogla vidjeti supruga.

“Malo je već poludio… Prvo su mu produžili boravak dva mjeseca, a sad ih još uvijek ne obavještavaju kad bi mogli doma. Što je najgore, uopće ne plove, već su samo na sidru”, žali nam se Antonija te dodaje kako je Toni komentirao da će njemu ipak biti teže provesti tih propisanih 15 dana izolacije doma, nego sve ove mjesece na brodu.

“Zamislite, tu ste, tako blizu, a ne smijete nigdje. Ali dobro, ipak je to ništa naspram cijelom životu… Mi ga čekamo! – uz osmijeh je zaključila Antonija i poslala pozdrave cijeloj posadi i završila sa svojim omiljenim stihom nove najdraže pjesme:

“Stiže glas iz moga sela, vesela obitelj cijela, šta je moja duša htjela, rodila se Manuela!”

2 KOMENTARI

  1. Nije ni moglo biti drugacije od naseg
    dragog kapetana Dusana Radoničića i posade koja je ucestvovala u ovom divnom i plemenitom gestu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].