Kako rastu veliki ljudi-moto ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za đecu

0
sa konferencije

Dječija pozorišna fešta u Kotoru počinje 1. jula ispred katedrale Sv. Tripuna italijanskim muzičko scenskim spektakjlom “Baba Jaga”.

Ovaj Festival je rastao i porastao do Evrope na čijoj festivalskoj mapi je prepoznatljiv, pa je stoga ove godine prvi put i pomognut od Evropske Unije u iznosu od 50.000 eura, čulo se na današnjoj konferenciji za medije.

Za deset festivalskih dana na kotorskim otvorenim i zatvorenim scenama smjenjivaće se 16 profesionalnih pozorišta za đecu, po prvi put iz Španije, Portugalije, Njemačke, kazao je kapetan Festivala, direktor Fondacije Kotorski festival pozorišta za đecu Petar Pejaković.

Ova teatarska kotorska priča broji ukupno 91 program različitih umjetničkih izraza, uz podatak da će se dnevno premijerno izvoditi devet programa.

Učesnici su iz 22 zemlje.

Kotorski festival pozorišta za đecu, prvi segment ovogodišnjeg Kotor Arta trajaće do 10. jula i posvećen je Njegošu, kao i ostali segmenti pa će u avgustu, u produkciji festivala biti premijerno izvedena predstava Njegoš za đecu, sa motom: Kako rastu veliki ljudi.

“Ove godine kroz nekoliko programa upitali smo se što je to potrebno da neko ko ima dar i potencijal ih razvije i da u svom životu uradi nešto značajno pa će se ovaj moto provlačiti kroz mnoge programe”, kazao je Pejaković.

O pratećem programu, sa akcentom na edukativne radionice govorila je Marija Backović iz uredničkog tima Festivala, a o podršci sponzora i pomoći EU govorio je Dejan Đonović.

Od ukupno 235 Evropskih festivala za sufinansiranje je odabrano 11, među kojima i Kotorski festival.

U ime Opštine Kotor organizatore je pozdravila i svima poželjela uspješan Festval Katica Brkanović iz Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti.

đeca

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].