Kako će funkcionisati prvo reciklažno dvorište u Crnoj Gori

1
reciklažno dvorište u Kavču

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Kotor je prvi grad u Crnoj Gori koji je dobio reciklažno dvorište u okviru Projekta prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Reciklažno dvorište se nalazi na Lovanji u Kavču i služi za sekundarnu selekciju otpada, a to znači da građani sakupljaju reciklažni materijal kao što je najlon, papir, karton, staklo, metal, aluminijum koji bi donijeli u reciklažno dvorište.

Za prikupljeni i dostavljeni otpad građani će imati mogućnost da pokriju troškove komunalija ili da im se plati po cjenovniku koji će formirati Komunalno preduzeće Kotor u zavisnosti od količine i vrste materijala, kako bi rasteretili svoj kućni budžet, objašnjava za Skala radio Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća, koje gazduje reciklažnim dvorištem.

Takođe, Komunalno preduzeće planira da punkt za odlaganje reciklažnog otpada bude i u užem dijelu grada na takozvanom zelenom ostrvu, kako bi se građanima skratio i pojeftinio put do Lovanje i reciklažnog dvorišta.

Kada građani donesu materijal, komunalci ga izmjere i pripreme za plaćanje, a potom prikupljeni otpad ide na tržište za prodaju, nakon čega i u veće reciklažne centre.

Da bi se u potpunosti edukovali građani, Komunalno priprema kampanju, kazao je Mrdak.

1 KOMENTAR

  1. Izvinite,mnogo se izvinjavam-ja gledam (sa) i iz Prč(a)nja,pa kami vidim-esu li boga vi ovizi sa slike onizi visokoškolarci što ih naše vlasti zapošljavaju na devet(9)mjesci prije-ne i poslije izbora po javnim preduzećima i administracijama naklonjenim vlastima-da ovaladaju poslićima “državne rabote”?Oprostite mi još jednom-na moju slabu vidljivost i nepoznavanje nazočnijeh sa ove lipe slike-lipi moji čitaoci i ostali poznavaoci “likova i djela” članova Gudačkog ansambla”malo više od ništa(pozicija + opozicija)? Ev(e)o pasaše i 23 godine od njihovog prvog upisa u nižu “muzičku” školu-ne prof.Matijan-nego kasapina sa Dedinja-tuti kvanti “pravilno raspoređenih-na današnji dan,ali ne i za navijek(to se njima nikad ne zna ‘)- u pomenuti Gudački ansambl-“malo više od ništa(pozicija+opozicija)????
    E kuku tome ko ne vidi onu rabotu kroz rešeto-propuštenu prije toga kroz sito-e daj bože svi bili ka neki s(S)ito,prvo u Titograd-pa poslije u Porgoricu na Ribnicu,Moraču,Sitnicu i Suši-cu….?Pa se čudimo kad zapjevaju Muljani-a drugi (za)pričaju-pa Muljani međusobom zbore-“ferma dok ovi pričaju-ferma”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].