Kada bi najmlađi odlučivali, brži bi bio razvoj Kotora

5
Učiteljica sa učenicama u posjeti Skala radiju

Uciteljica i učenice

Učenici petog razreda Osnovne škole “Njegoš” danas su posjetili opštinu Kotor i lokalni parlament gdje su se u neposrednom razgovoru sa predsjednikom Skupštine opštine Nikolom Bukilicom i menadžerom opštine Srđanom Dragomanovićem upoznali sa radom izvršne vlasti i nadležnostima lokalne samouprave.

Budući da je učenicima novi školski predmet “Poznavanje društva”, ovaj susret omogućio je i da se van knjiškog sticanja znanja neposredno upoznaju sa radom lokalne uprave, kazao je za Skala radio Drago Stamatović, direktor škole “Njegoš”.

Đaci su postavljali veoma zanimljiva pitanja posebno iz oblasti komunalne djelatnosti, interesovalo ih je što je sa gradnjom zaobilaznice oko Kotora, i sportske dvorane, pitanja vezana za saobraćaj i slično.

Anja Ružić, Dijana Dobriša  i njihova  učiteljica Angelina Krunić pune utisaka sa današnje posjete za Skala radio su kazale da je ovo lekcija više.

Anja je u opštinskoj skupštini postavila pitanje parkinga ispred škole “Njegoš” i predložila da se nađe rješenje za turističke autobuse koji ispred njihove škole prave veliku gužvu.

Ona je aspostrofirala i problem bujičnog kanala kod područnog odjeljenja ove škole u Škljarima koji se izliva za vrijeme jače kiše.

Dijana, koja bi kad poraste željela da bude gradonačelnica ili arhitekta, pitala je nadležne što je sa zaobilaznicom oko Kotora i predložila da na glavnoj saobraćajnici ne bude previše pješačkih prelaza na kojim se stvaraju gužve.

Saradnja sa loklanom zajednicom u školskom je planu i programu, a današnja posjeta je oduševila i učenike i učitelje, kazala nam  je učiteljica Krunić.

Ona je posebno zahvalila predsjedniku kotorskog parlamenta Nikoli Bukilici na sjajnom prijemu đaka za koje je organizovao pravu skupštinu sa učenicima i upoznao ih sa načinom glasanja i radom lokalnog parlamenta.

Takođe su se ovom susretu odazvali i pojedini direktori kotorskih javnih preduzeća i ustanova, kazala je Krunićeva.

Direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac je đacima poklonio CD sa snimcima Kotora i njegove luke i pozvao ih u posjetu.

Učenici su glasali na elektronskim tastaturama za ljubav, slogu i prijateljstvo u Kotoru.

5 KOMENTARI

  1. Svaka cast deci,a i kako nece biti takvi kada imaju najbolju uciteljicu!
    Sve pohvale za uciteljicu,e da je srece da je vise takvih uciteljica …

  2. Svaka cast! Klinci su super, a i kako nece kad imaju najbolju uciteljicu!
    Da je srece i vise takvih uciteljica!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].