Kad ne gase vatru, spašavaju povrijeđene

23
Pogled na San Đovani

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Opštinska Služba zaštite i spašavanja je danas oko 12 sati i 10 minuta dobila dojavu o povrijeđivanju jednog njemačkog državljanina na  brdu San Đovani kod velike tvrđave.

Njemac Fridrih Volf, star preko pedeset godina, se prilikom razgledanja kotorskih bedema okliznuo i povrijedio.

Kotorski vatrogasci su odmah reagovali.

Na tvrđavu je izašlo osam vatrogasaca po velikoj vrućini i teškom terenu.

Povrijeđenog turistu vatrogasci su nosilima spuštili do vozila hitne pomoći koje je čekalo na Tabačini.

Po riječima Maksima Mandića, komandira opštinske vatrogasne jedinice, u pitanju je povreda, odnosno uganuće desnog članka.

Povrijeđeni turista je transportovan u risansku bolnicu đe je zbrinut od strane medicinskog osoblja.

Vidna je iscpljenost kotorskih vatrogasaca koji svakodnevno, više od dva mjeseca, gase požare po cijeloj teritoriji kotorske opštine.

23 KOMENTARI

 1. Što se tiče vatrogasaca mislim da niko ne bi trebao da im išta zamjera.Može samo onaj ko ne zna kakav je to posao.Za sve te “poznavaoce ” poziva i posla vatrogasca predlažem da budu dobrovoljci barem jednu ljetnu sezonu i da budu prisutni na barem jednom većem šumskom požaru.Poslije toga neka “pametuju” i komentarišu, mislim da bi glave u zemlju sakrili od srama.Ja ovo ne pišem na pamet, bio sam dobrovoljac i znam što to znači.Ko ne vjeruje neka proba.
  Nego pada mi na um jedna ideja , zar za ovakve slučajeve ne bi trebalo edukovati i obučiti pripadnike planinarskog društva iz Kotora, par njih koji bi dejstvovali u ovakvim i sličnim situacijama, nešto slično gorskoj službi spasavanja.Neka razmisle o tome gospoda rukovodioci iz opštine, a mislim da vatrogasci ne bi imali ništa protiv.
  Pozdrav za sve naše hrabre vatrogasce.

 2. “Na tvrđavu je izašlo osam vatrogasaca po velikoj vrućini i teškom terenu.”.
  Ovo nije na “racun” ni vatrogasaca, koje izuzetnbo postujem, a ni doktora, koji zasluzuju svaki respekt, ali je upuceno Vlastodrscima Kotora. Pogotovu ovo “teskom terenu”. Pa ko li je dozvolio i zasto, da nam se turisti pentraju po tim ubistvenim bedemima? Jel bi trebalo, vec jednom, da se ti bedemi i srede, da se u njih, sem konopa i porusenih zgrada, zidova i skalina, uloz i po koji €uro!?

 3. Pobogu, pustite vatrogasce na miru.
  Kad oni ne rade, korist je za sve nas.
  Kamo sreće da nemaju ni jedne intervencije.
  Čak ni da skinu mačku s krova.

 4. E moj Kursađija, tebe će zloba izjest čitavoga. Ništa ti ne znaš osim da se anoniman kriješ i napadaš preko komentara. Vjerujem da se tim istim vatrogascima dodvoravaš i klanjaš do zemlje. Srami se ako možeš.

  • Poštovani, svaki put vatrogasci , to, jest komandir neizbješno pomene ljekare i hitnu službu Doma zdravlja u ovakvim i sličnim situacijama, a Skala je čak i fotografiju ljekara Gorana Jovanovića sa ekipom i vatrogascima zakačila na svoj sajt prilikom nedavne nezgode sa San Đovanija ali na drugom kraju u Tabačini. Proverijte u arhivi našoj i ne prešite riječima ni parama! Hvala što ste sa nama Dubravka Jovanović.

   • Ko cita tekstove bi mogao pomislit da u Kotoru jedino vatrogasci rade valjano svoj humani posao.
    Ali eto, bila je i jedna fotografija doktora tako da nema zablude.

    Na kraju krajeva, bitno je da svi dobro rade svoj posao, iz sjenke ili u zizi medijeske paznje…

  • A moj dobri, doktor završi fakultet, pa poslje specijalizaciju, a to zajedno traje osam godina, a ovamo završiš kurs i odma si prvo dokomandir(stara crnogorska riječ), pa komandir, …

   • Poštovani kursađija samo da Vas uputim u posao vatrogasaca. Prvo se počne kao dobrovoljac tj. kao dijete a poslije ako se ukaže šansa da se dobrovoljac zaposli počne od pripravnika koji uči , uči , pa sve uči dok ne dobije dozvolu da se pridruži starijim kolegama u akcijama. Ako se dobro pokaže i zasluži unaprijedi se u mlađeg vatrogasca, pa onda poslije par godina u starijeg vatrogasca, paopet poslije par godina položi vozački ispit C kategorije pa postane vatrogasac-vozač pa opet poslije par godina ako zadovolji i ukaže se potreba za unaprijeđenjem postane vođa smjene koji je odgovoran za cijelu smjenu i za sve sto se dogodi u okviru smjene. Da ne dužim previše zamjenik komdira i komandir se postaje poslije barem dvadeset godina u službi što kao propadnik DVD-a što kao profesionalac.
    Veoma veliko poštovanje imam prema našim doktorima koji rade svoj posao najbolje što umiju i nikad se nije desilo da jedni drugima ne skočimo kad treba.
    E pa sad poštovani znate koko se postaje komandir pa da više ne prišete napamet.

   • @KursaĐija!
    A koje si ti škole završio, Boga ti?! Još uvijek ne znaš razliku između Đ i DŽ! Piše se kursaDŽija, sa DŽ ne Đ!!! Prvo poradi na svojoj pismenosti pa onda nekome nešto prigovaraj! Uglavnom nepismeni i pametujete po ovim stranicama!

 5. Svaki ti čast shief. Ne bo volio da moraju tebe s grane da skidaju. Više od dva mjeseca su stalno u borbi s vatrom. Veliš da su plaćeni. Ti si genije.

  • Svako svoj posa’.Konobari konobarišu,škovacini čiste,doktori liječe,sezona je…Naravno da su plaćeni,samo nemojte nekoga ko je u javnim službama dizat na nivo heroja,samo obavljaju ono što imje u opisu posla!

   • @chief
    E, moj dobri, vidi se da iz svoje avlije nisi mrdnuo, a džabe ti doma kupi prašinu TV, a evo koristiš se i internetom…pa se ne mogu čudu načudit što pišeš! Vatrogasci se na zapadu, dižu na nivo heroja! Ti razmisli zašto!!! Na našem brdovitom Balkanu ne postoji poštovanje ni prema kome, naravno!

    • Prvo,treba poštovati različitist mišljenja i kulturu dijaloga.Drgo,profesionalizam se očekuje od svih.Ako treba ubirat političke poene može Obama proglasit vandredno stanje od uragana koji puše jačinom velebitske bure,ili dizat nacionalni ponos žrtvama terorističkih napada.Ne radi se o tome,već da svi oni koji su na buđzetu grada rade profesonalno,stručno i odgovorno,od komunalaca do vatrogasaca.Tako i državne službe,od zdravstva do policije.Svako treba da je poštovan i cijenjen ako je profesionalac,ako nije,nek ide doma a ne da sjedi po kafićima a na jaslama je budžeta,bilo lokalnog ili državnog.

 6. Bogami sam vidjeo preko sto kila u toga furestu, Kako su ga snijeli ne znam svaka im cast-Dje se penju po ovoj vucini na Svetoga Ivana sa tolikom kilazom mene nije jasno.

 7. Svaka pohvala i bravo vatrogasci Kotora grada.Svaka pohvala za humanost i veliki trud koga ispoljavaju ovi nasi sugradjani koji u svakomu trenutku su spremni da pomognu svakomu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].