Jovana Živković prvi glas Boke

3
Nada Baldić, organizatorka Festivala

“Glas Boke”, Festival mediteranske i pop muzike čiju dugu tradiciju čuva i nastavlja muzičarka Nada Baldić, predsjednica NVO Hrvatska kulturna udruga „Stađuni od kulture“, sinoć je održan u bašti kotorske kafane “Dojmi”.

Ova kultna gradska kafana bila je stjecište kulturnog i društvenog života starog Kotora, odakle se po tradiciji čula dobra pjesma.

Pod krovom “Dojmi” kafane i u njenom đardinu su se odvijali mali, nezaboravni životi muzičkog, pozorišnog, karnevalskog Kotora.

Glasom novih talenata i sinoć je bilo dobre pjesme, a najbolja u konkurenciji devet izvođača bila je Jovana Živković koja je sigurno i znalački otpjevala kompoziciju vječne Tereze Kesovije “Moja posljednja i prva ljubavi”. Ona je jednoglasnom ocjenom žirija osvojila prvo mjesto kao najbolji izvođač ovogodišnjeg “Glasa Boke”.

Danka Dragović osvojiola je drugo mjesto, a treće je pripalo tivćanki Doris Deković.

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je mlada Vjera Radulović, dok je nagrada  “Bokeški kantanti” dodjeljena Dušanu Tadiću iz susjednog Herceg Novog.

U muzičkom buketu, sinoć su šarmom i dobrim glasovima zamirisali još i Luka Lalošević, Irina Bulajić, Kristina Valentina Radić, Milica Travar. Njihovo izvođenje pratio je muzički sastav “Parapet”.

Stručni žiri je radio u sastavu Zoran Proročić, Željko Marković, Vladimir Begović, Dubravka Jovanović i Tatjana Miljenović.

U ime pokrovitelja ove muzičke fešte Opštine Kotor-Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, obratila se Iva Mirošević koja je kazala da je “Glas Boke” primjer kako se sa puno ljubavi, može oteti od zaborava i ujedno njegovati manifestacija, čija je svrha očuvanje muzičke tradicije Kotora.

“Opština Kotor će uvijek podržavati događaje poput ovog, jer mediteranska pjesma živi i nerazdvojiv je dio svakodnevice života našeg kraja, a to daje poseban pečat”, poručila je Miroševićeva.

Festival je otvorila simpatična dječja klapa “Marineri”, Andrea i Kristina Lompar i Lucija Saulačić.

U revijalnom dijelu programa publiku je nasmijao Dragan Buzdovan iz kotorskog Teatra 303, svoje stihove osjenčene Bokom, kazivala je  pjesnikinja Dubravka Jovanović, a mediteransku notu više dala je ženska  klapa “Maris”.

Program je vodila Dolores Fabian.

Jovana Živković, I nagrada
Danka Dragović, II nagrada
Doris Deković, III nagrada
Dušan Tadić, nagrada Bokeški kantati
Vjera Radulović, nagrada za najbolju interpretaciju

3 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].