Još svijetla u kotorskoj opštini

1
uskoro solarna javna rasvjeta

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Radovi na elektrifikaciji u kotorskoj opštini su nastavljeni na onim mjestima na kojima se ne ugrožava turistička sezona, budući da je na snazi opštinska odluka o zabrani gradnje do septembra.

Ovih dana izvodiće se radovi na izgradnji javne rasvjete pored magistralnog puta na ulazu u Risan, tačnije Stara slanica i Bujevina, a dva betonska stuba se postavljaju na prvoj, većoj krivini prema Grahovu.

Na potezu Kavalin–Ljuta do kraja je izvedena javna rasvjeta i preostalo je samo priključenje na trafo stanicu, kazao je za Skala radio Budimir Cupara, samostalni savjetnik za izgradnju i održavanje javne rasvjete u Direkciji za uređenje grada.

U toku ljeta neće se raditi na rasvjeti u starom gradu i bližoj  okolini, a aktivnosti će biti usmjerene za pripremu tendera ostale rasvjete koja je predviđena programom uređenja, kazao je Cupara.

Za jesen je planirano izvođenje radova na javnoj rasvjeti Daošine zatim od hotela Radanovića do kuće Primića u Dobroti, kao i nekoliko stubova pored dvije mjesne zajednice u Dobroti i radovi na izgradnji javne rasvjete u Bratešićima u Grblju.

Kada je riječ o radovima Programa uređenjea iz donacije Evropske unije, Cupara kaže da će se raditi na pet lokacija u gradu i to na Sv. Stasiju, u Rakitama, na Mečerovom brijegu, Peluzici, Muu, gdje će se ugraditi nove natrijumove svjetiljke za koje je planirano 37 hiljada eura.

Za ovaj posao je potpisan ugovora sa barskom opštinom kao koordinatorom ovih aktivnosti za primorje.

Za projekat solarne javne rasvjete, koju donira kineska Vlada, Direkcija očekuje odgovore kineskog partnera vezano za predložena rješenja kako bi i ovaj posao počeo na jesen, zaključio je Cupara.

1 KOMENTAR

  1. Samo Prčanj i Stoliv niko ne spominje nego,ocete turizam a ova dva lijepa mjesta u Boki su zaboravljena skroz…samo podjite prosetat po noci tim djelom….vaznije je I Grahovo ot toga….SRAMOTA

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].