Još nije čvrsto regulisan odnos svih participienata KotorArt-a

0

Tijana Čađenović

Tijana Čađenović

Ovogodišnje, petnaesto izdanje međunarodnog festivala KotorArt obilježiće dvije značajne godišnjice, deset godina od smrti istaknutog humaniste, intelektualca i kulturnog poslenika don Branka Sbutege, koji je bio i prvi počasni predsjednik KotorArt-a i decenija obnove crnogorske nezavisnosti i činiće ga muzički segment Don Brankovi dani muzike, Međunarodni festival klapa Perast, Pjaca od filozofa i APSS- škola arhitekture.

O ostalim programima XV KotorArt-a poznatim i važnim umjetnicima i naučnicima koji će biti dio ovogodišnjeg festivala, javnost će biti obaviještena u narednom periodu, navodi se između ostalog u obavještenju KotorArta, koje potpisuje Ratimir Martinović.

Primijetili smo da u ovogodipnjem festivalu KotorArt izostaje Fondacija Kotorski festival pozorišta za djecu i Sea Rock festival koji je zvanično izašao iz programa.

Što je sa Festivalom pozorišta za đecu, pitali smo Petra Pejakovića, direktora Fondacije koji je za Skala radio kazao da je u pitanju propust i nedostatak komunikacije, ali će se početkom sljedeće sedmice detaljnije informacije biti dostupne javnosti.

On kaže da je dječiji pozorišni festival dio KotorArta i narednih dana biće organizovani sastanci oko kooordiniranja i planiranja festivala i KotorArta.

Sekretarka opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnostzi Tijana Čađenović je našem radiju saopštila da ne postoji zvanični podatak da je Fondacija kotorskog festivala pozorišta za djecu izašla iz asocijacije KotorArt-a.

Ona smatra da to i ne može biti prava informacija, s obzirom da je Skupština opštine Kotor osnivač ove Fondacije i da to ne bi moglo tek tako da bude završeno.

Takva odluka ne može biti jednostrana, ishitrena i bez ovlašćenih tijela koja bi o tom pregovarala.

Čađenovićeva je takođe podsjetila na sporazum koji je regulisao međusobne obaveze, potpisan prije nekoliko godina, između Opštine Kotor, Ministarstva kulture, Don Brankovih dana muzike, Fondacije kotorski festival pozorišta za djecu i Fabrike koja je organizovala smotru mode, a kasnije zvanično izašla.

Nakon isteka pomenutog sporazuma produžavali su se jednogodišnji sporazumi kako bi se nesmetano odvijali svi segmeneti asocijacije KotorArta, ali nije čvrsto regulisan odnos svih participienata KotorArta, kazala je Čađenovićeva.

Za 2016. godinu još uvijek nije potpisan sporazum niti se jednostrano može odlučivati, ukoliko se sve strane ne saglase sa tim da neki novi segment uđe u tu asocijaciju za ovu godinu ili iz nje izađe.

Jedino je zvanično iz KotorArta izašao segment Sea Rock festival o čemu su Opštinu direktno i na vrijeme obavijestili organizatori Sea Rock-a, potvrdila je Čađenovićeva.

Sve ostalo je zvanično nepromijenjeno, zaključila je ona.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].