Nema evidencije o objekatima u starom gradu koji su skloni padu

3
Kotor

Jagoda Berberović i Zoran Vučinović

Jagoda Berberović i Zoran Vučinović

Ruševni objekti u starom kotorskom gradu velika su opasnost za prolaznike i turiste.

Da bi se prije svega evidentirao njihov broj i krenula sanacija treba riješiti imovinsko pravne odnose.

Poseban problem su objekti u privatnom vlasništvi čiji vlasnici nijesu u mogućnosti da pristupe sanaciji ruševnih objekata od kojih su neki i strani državljani, pa im se ne mogu ni uručiti nalozi za otklanjanje ruševina, kazala je za Skala radio Jagoda Berberović, direktorica Direkcije za uređenje izgradnju Kotora.

Direkcija je sanirala neke djelove opasnih, ruševnih objekata koji su u opštinskom vlasništvu, poput krovova, visećih oluka i sl.

Zoran Vučinović, načelnik opštinskke Komunalne policije, kazao je Skalaradiju, da je ova služba uradila detaljne zapisnike, i tamo gdje je moguće identifikovati vlasnike uručuje im se ukaz o dovođenju objekata u stanje koje ne ugrožava bezbijednost.

Međutim, još uvijek se ne zna tačan broj ruševnih objekata u Starom gradu i ovim poslom moraju se baviti svi ostali segmenti opštimske uprave, kazao je Vučinović.

3 KOMENTARI

  1. Ne daj Boze kakve nesrece, ne znam koja Sluzba zastite i spasavanja posle moze pomoc!
    Gradjani, osvijestite se vise i pocnite da se drustveno-odgovorno ponasate!
    Dzabe komunalna policija i ostale sluzbe pokusavaju rijestit probleme ako ih vi ignorisete….! Treba vlasnicima rusevnih objekata nekako pomoc u sanaciji, ako ne, neka opstina otkupi te objekte….

  2. Ja mislim da vise vremena nema. Od proslog zemljotresa je proslo vec 33 godine i sa time je gotovo. Sto se popravilo popravilo.Sad uskoro dolazi novi zemljotres i treba se pripremat na njega. Tad ce oped biti isteceno skoro isti broj objekata, pa ce se trebat tada pozabaviti poravkom tih novih, a ove stare sto se nisu popravili , vrijeme za popravak im je isteklo.

  3. Što čine gospoda, što ne završavaju poslove i ne popišu nego mudruju i zbore u prazno. Niko vam nije odgovorio još na pitanje koliko je ruševnih kuća u stari Kotor, a uporno ih to pitate.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].