Jokić će vratiti plate vatrogascima na staro, ali kad će ne znamo?

1
Samo jedan od požara

Predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić je, nakon umanjenja avgustovske plate vatrogascima u rasponu od 150-250 eura odlučio da sve vrati na staro.

To je obećao zaposlenima, ali kada će to uraditi nije naveo.

U zajedničkom saopštenju koje je Sindikat Službe zaštite i spašavanja proslijedio Skala radiju stoji da će to Jokić uraditi u što kraćem roku.

Teško je vjerovati da će Jokić održati riječ.

On je jedini predsjednik opštine koji je jasno pokazao i dokazao kakav mu je odnos prema pripadnicima Službe zaštite i spašavanja.

Prema onima koji na prste jedne ruku mogu izbojati noći provedene ovoga ljeta u krugu porodice.

Jokić se nevješto vadio da samo poštuje zakon i da i vatrogascima, kao i službenicima i namještenicima plata mora biti umanjena.

Pritom, nije umanjivao plate zaposlenima u opštini.

Pa ako štiti zakon, a vidjeli smo prilikom zapošljavanja kumova i partijskih poslušnika kako on to radi, zašto sada prihvata da vrati plate na staro?

Krši li zakon sada ili ga je kršio do sada?

Prije će biti da Jokić nije htio da poštuje Zakon o zaštati i spašavanju, onaj koji je lex specijalis i koji obavezuje da se po njemu postupi.

Njegov cilj je, vjerujemo bio da, samo iz njemu znanih razloga kazno pripadnike ove humane i plemenite Službe kojima je spašavanje lica i imovine često ispred sopstvene sigurnosti.

Nadamo se da će vatrogasci u što kraćem roku dobiti platu koju zaslužuju. Samo da to ne bude kao postavljanje mobilnih semaforam kojima Jokić tako uspješno reguliše saobraćaj po Kotoru.

Saopštenje dobijeno od Sindikata kotorskih vatrogasaca prenosimo integralno.

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE SINDIKATA SLUŽBE ZAŠTITE I SPASAVANJA KOTOR I OPŠTINE KOTOR

Na sastanku predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, kome su prisustvovali i predstavnici Sindikata vatrogasaca, razmatrani su razlozi koji su doveli do smanjivanja zarada zaposlenima u ovoj službi.

Predsjednik Jokić je upoznao zaposlene da je Opština Kotor od ovog mjeseca počela implementaciju Zakona o zaradama u javnom sektoru, koji je usvojen u martu prošle godine, čijom su primjenom smanjene zarade kotorskim vatrogascima.

On je tom prilikom iznio da je lokalna samouprava od samog početka preduzimala sve napore kako bi plate u Službi zaštite i spasavanja ostale nepromijenjene.

Kako je taj proces zahtijevao pribavljanje odgovarajućih saglasnosti i tumačenja Zakona, neophodno je bilo određeno vrijeme za njegovo okončanje.

To je razlog zbog kojeg su avgustovske plate vatrogascima u Kotoru isplaćene u manjem iznosu.

Nepotpuna obaviještenost i jednim dijelom nedostatak komunikacije između Sindikata Službe zaštite i Opštine Kotor doveli su do toga da se u fokusu medijske pažnje nađu navodno loši odnosi lokalne uprave i vatrogasaca.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je, u razgovoru sa svim pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, istakao da lokalna samouprava visoko cijeni rad i zalaganje kotorskih vatrogasaca.

On je kazao da reagovanje u medijima nije bilo potrebno i obećao da će zarade vatrogascima ostati na dosadašnjem nivou, a da će se razlika za avgustovsku platu isplatiti u što kracem roku.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja su izrazili nezadovoljstvo što ih lokalna samouprava nije upoznala sa namjerom da im se smanji avgustovska plata.

Na kraju su sagovornici izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom i konstatovali da će sve buduće nesporazume, ako do njih dođe, rješavati u direktnim razgovorima.

1 KOMENTAR

  1. …U DERKTNIM RAZGOVORIMA”…A NE PREO OSTRAŠĆENIH PORTALASKIH “DOMOLJUBA”-DOKONIH LJUDI! JER FUNKCIJA PREŠEDNIKA OPŠTNE JE VEOMA OZBILJNA RABOTA -(DO KOJE SE DOLAZI, ISKLJUČIVO, VOLJOM VEĆINE GLASAČA JEDNE VAROŠI-I NISU KA U PROŠLOSTI PUTEM KRAĐE I PREKRAĐE GLASOVA)-.. DA BI JE ULIČARI-MITNGAŠI IZ 1988/1989 godine.. PERTVARALI U SPRDNJU-KA NAM DRŽAVU PRIJE 28 GODINA 7 MJESECI i 2 DANA-NA DANAŠNJI DAN..?!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].