Jesmo li zbog ovoga litijali?

32

Tekst sporazuma sačinjen je, osim na crnogorskom, na njemačkom i engleskom jeziku, ali njegova sadržina, čak i nekoliko sati nakon potpisivanja, nije bila poznata liderima Demokratskog fronta Medojeviću, Mandiću i Kneževiću.

Sa potpisivanja sporazuma

Taj detalj ukazuje da su ambasadori kvinte, pet najjačih država, prije bili informisani o sadržaju sporazuma nego čelnici DF-a, najjačeg političkog igrača u tročlanoj koaliciji, što nedvojbeno ukazuje da je u pisanju teksta itekako imao upliv međunarodni faktor.

Ko zna, možda ima zrno istine u onoj ciničnoj šali da je tekst sporazuma u stvari preveden sa njemačkog i engleskog na naški i tek tada postao poznat i potpisnicima!

I POSLIJE MILA – MILO

Jer, sedam tačaka sporazuma značajno odudara od ključnih, programskih, obećanja koja su tokom izborne kampanje širili, prvenstveno iz prosrpske koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“.

Dakle, poštovaće se međunarodna orijentacija prethodne koalicione vlasti koju je predvodio Đukanovićev DPS: nema izlaska iz NATO, nema povlačenja priznanja Kosova, nema izmjene međunarodnih ugovora.

Nema ništa od već najavljenog vraćanja trobojke kao ,,narodne zastave“ ili makar lente na državnim odlikovanjima.

U sporazumu je i navedeno će nova vlast u Crnoj Gori poštovati Ustav i da u tom smislu neće pokretati bilo kakve inicijative ili postupke sa ciljem promjene državne zastave, grba ili himne.

Stavka u sporazumu je kontradiktorna jer se prosto podrazumijeva da u demokratijama Vlada mora poštovati Ustav svoje države. Ipak, vezivanje poštovanja Ustava sa inicijativama za promjenu državnih simbola je populistička teza jer je upravo najvišim pravnim aktom predviđena procedura za mijenjanje državnih simbola.

Da bi zastava, grb ili himna bili promijenjeni potrebna je kompilikovana ustavna procedura koja predviđa da u parlamentu za nju glasa dvije trećine poslanika a potom i tropetinska većina na referendumu svih birača. Dakle, gotovo zabetonirana stavka. Ono što je bilo moguće, a što je bilo i proizvod nekih razgovora DPS-a i DF-a je da izmjenama zakona bude omogućeno recimo da zastava Knjaževine Crne Gore iz 1905. koja se već u zakonu prepoznaje kao istorijska bude definisana kao narodna zastava. Ovim sporazumom birači DF-a u identitetskom dijelu nijesu dobili ama baš ništa. Dakle, nema promjene grba, zastave, himne; ,,nova demokratska vlast“ se obavezuje da će predano raditi na reformama neophodnim za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i ,,da će raditi na jačanju i unapređenju saradnje sa NATO“.

Suštinski, tri lidera su praktično konvalidovali ključne tačke politike koju je personifikovao i u djelo sprovodio Milo Đukanović!

Ovako sročen tekst sporazuma bi mogao da potpiše i Duško Marković, kao i svaki član Predsjedništva Demokratske partije socijalista ili stranaka do skora vladajuće koalicije.

IZBORNA PREVARA

Zato ne čudi konfuzija i prilična razdraženost koja se mogla pročitati na društvenim mrežama u postovima i medijskim natpisima pristalica koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ koji su sporazum proglasili izdajom interesa Srba u Crnoj Gori, ali i – najvećom izbornom prevarom u novijoj crnogorskoj istoriji.

I u prvim reakcijama Nebojše Medojevića, kao i DNP-a Milana Kneževića potencirano je da oni nijesu bili upoznati sa sadržinom sporazuma i da su ekskomunicirani iz svih konsultacija. Jedino je Andrija Mandić, koji je bio na nekim drugim konsultacijama u Beogradu, ćutao što nije baš djelovalo kao znak odobravanja.

Činjenica koja je mnoge ,,crnogorske Srbe“, koji su masovno hodali u litijama u organizaciji prvosveštenika Amfilohija i militantnog klera Srpske pravoslavne crkve, najviše zaboljelo što se u tekstu sporazuma ne pominje ono što je obećano i nakon proglašenja pobjede – izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Mogućnost njegove izmjene se jedino mogla pročitati između redova u kojima se nova vlast obavezuje da će sve zakone donositi i revidirati (!) u ,,skladu sa evropskim standardima, a sa ciljem što brže integracije Crne Gore u EU“.

I dan kasnije se nije stišavala bura, ni u Crnoj Gori ni u srpskim tabloidnim medijima zbog neočekivanog sadržaja Sporazuma nove parlamentarne većine.

Kao i mnogo puta do sada, uspaljeni srpski nacionalni radnici u Srbiji i Crnoj Gori, ne umiju da pročitaju između redova: potpisivanje sporazuma je samo manevar zavaravanja, početak jedne duge bitke u kojoj osnovni cilj nije tek promjena državnih znamenja, već pravljenje drugačije Crne Gore, koja neće biti faktički okupirana, ali će biti direktno pod uticajem srpskih i ruskih interesa.

Dakle: sa istim državnim obilježjima, ali ne i istom politikom i političkim suverenitetom u odlučivanju.

KAKO RAZMONTIRATI SISTEM

Valja malo pažljivije pročitati u čemu su saglasna tri lidera nove parlamentarne većine: neće mijenjati državne simbole – to ne mogu bez dvotrećinske većine u parlamentu; neće izlaziti iz NATO – jer i ne mogu, Crna Gora je potpisala ugovor na dvadeset godina; neće povlačiti priznanje Kosova – to im ne bi međunarodna zajednica dozvolila u času kada je Srbija na pragu priznanja tog istog Kosova…

Dakle: Krivokapić, Abazović i Bečić su se saglasili da ono što ne mogu mijenjati – ostave po strani.

Takođe, šarena je laža postizborna priča o novoj razvojnoj politici Crne Gore. Tri koalicije – jedna prograđanska (Ura), druga konzervativna (Demokrate) i treća kleronacionalna (Demokratski front) – praktično da nemaju programskih dodirnih tačaka. Recimo, nema primjera u Evropi i svijetu da jedna koalicija – ,,Za budućnost Crne Gore“ – sažima i partiju komunista i stranku Šešeljevih radikala, rusofilske partije, kleronacionalističke stranke i – ekologe.

Čak i da su programski bliskiji, krhka parlamentarna većina ne omogućava kopernikanske prodore u zakonske reforme, niti ekspresnu promjenu kadrovskog sastava tužilaštva i pravosuđa.

Jedina zajednička nit koja ih može spajati jeste – demontiranje sistema vlasti koju je uspostavio DPS sa koalicionim partnerima. To je, istini za volju, očekivana i uobičajena posljedica nakon smjene vlasti.

Neće baš tako biti u Crnoj Gori. Ovdje se sistem institucija neće popravljati kroz kadrovsku promjenu, već će se raditi na tome da se svrha postojanja institucija iz korijena promijeni.

PRAVI CILJ

Jer, opstanak na istom međunarodnom kursu možda jeste ideja vodilja Ure i dijela Demokrata, kao i onih bivših suverenista, sada medijskih tajkuna i biznismena koji su jedno vrijeme ležali uz Đukanovićeve skute i brižljivo uvećavali imetak, a danas glume nove demokrate.

Ali najjači faktor nove vlasti – Demokratski front – ne može politički opstati ako se iz temelja ne promijeni državna politika, ne samo prema Srbiji već i Rusiji i NATO. Zar nije novopečeni poslanik te koalicije Marko Milačić visoko mjesto na listi zaradio, osim zbog vezanosti za ruske krugove, i paljenjem NATO zastave?

Ovo je igra mimikrije. Sporazum potpisan prije dva dana samo je bacanje dimne zavjese, manevar da se sakriju prvi pravi potezi koji slijede. Nova vlast, iako će tu biti ,,dobrih“ i ,,loših“ policajaca, imaće jedan, ključni zadatak – da raznese, uništi rejting Demokratske partije socijalista, kao ključnog činioca koji objedinjava novoosnovani Blok za Crnu Goru i ima stabilnih 38 poslanika.

I, naravno: jedina prava meta biće Milo Đukanović, koji je predsjednik do 2023. godine. Ta vrsta kohabitacije, u kojoj je Đukanović predsjednik a partije Bloka za Crnu Goru imaju vlast u većini velikih gradova (Podgorica, Nikšić, Bar, Bijelo Polje) biće neka vrsta opstrukcije da se potpuno uruši sistem.

Zato će u mjesecima koji slijede glavni target biti – upravo Đukanović. Ili, kako to objašnjava klerofašistički filozof Kosta Čavoški: ,,Javno sramoćenje Đukanovića, smjene svih direktora, od vrha RTCG do posljednjeg državnog preduzeća i priprema za popis koji treba da Srbe popne na brojku od 50 odsto…“

Nakon toga, ,,ekspertska vlada“ može i da padne, a poslije izbora za novu parlamentarnu većinu možda i neće više biti potreban Dritan Abazović. A korupcija, organizovani kriminal? Sve će to da završi Daka Davidović, elegantno kao nekad što je radio kod Radovana Karadžića.

Suštinski, cilj koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ je stvaranje ,,srpskog sveta“, trougla Banja Luka – Beograd – Podgorica u kojem će carevati pravoslavlje i biti podređeno geostrateškim interesima Moskve. Neki tip ,,prosvijećene despotije“ u kojoj, naravno, Aleksandar Vučić neće biti diktator kao Đukanović nego strogi a pravedni ,,otac nacije“.

Cilj koji je, mora se priznati, politički vođa pobunjenog naroda Risto Radović najbolje razumio: već duže je stvarao, razvijao, neposredno i posredno – sam i preko Gojka Perovića i drugih bogobojažljivih sveštenika – kontakte i kovao planove sa ,,Drugom familijom“, koja je ekonomski nešto manje moćna od ,,Prve familije“ koju personifikuje Đukanović.

Sada je, nakon izborne pobjede, prvi korak plana ispunjen. Sad samo treba zamaskirati stvari, kao što je urađeno sa Sporazumom; povremeno zamahati crvenim zastavama da se Crnogorci ne dosjete, dodati postepeno i trobojku da se napravi ,,inkluzija Srba“, i sve će ići u poželjnom pravcu. Nova Crna Gora u novom ,,srpskom svetu“.

Vidjećemo, samo, da li će i većina u Crnoj Gori prepoznati ovu igru šahovskih figura.

32 KOMENTARI

 1. Kuš Jole puzavče i podepinja
  Vladov(ac) , brašnjenici sa piazze od brašna su te razvardali, a Mileva te uvatila u đir, kako sa Kaštija javiše, ostalo je samo da pasaš onu čuvenu usku uliçu i pravo si u četničku fameju, na objed od bumbara.
  Ruši se Jordanizovani , tvoja kula od
  italjanskih karata Triestina, a u portunu
  Baldić, čeka te tvoja mužika.
  U Kaštio ne smiješ, čeka te svita
  odabrana sa celebardama, a Pero je zaćepija kod Perpera, pa je pitanje kuda ćeš pasat iz trapule, da se ne dovatiš šponde, možda kroz škafu, zajedno sa fundaćom izađeš u fošu o canalizazzione !?!
  Mjesiš li tijesto i praviš li taranu ?
  Slažeš li slova u pjatu o supe?

 2. …ISKREN DA BUDEM-CIJENIM VAŠ TRUD-DA SEBE PRESTAVITE U ORIGINALU.AFIRMIŠUĆI SEBE I SVOJU OBITELJ-NACIJU I NACIONALNU KULTURU-JEZIK…U SVEMU-I NA NAČIN KAKO STE-VAS DOŽIVLJELI U ORIGINALU-GLEDJUĆI SEBE U ZRCLO-(Njegoš:”MAJMUN SEBE GLEDA U ZRCALO”!)…?!

  ZBORA NEMA-VI STE “BISER NAŠEG UNESREĐENOG GRADA”-KOTORA”U POTONJIH 32 GODINE(1988-2O2O.godina)-..JER IVERICA NE ADA DALJE OD BALVANA”..!!! ZATO NADAJMO SE-DA ĆE VAS -SVAKIM DANOM SVE VIŠE BITI U NAŠEMU GRADU….I DA ĆE TE DOPRINOSITI NE SAMO “RAZVOJU GRADA”-NEGO I PODMLAĐIVANJU VAŠE POKLEKNULE PARTIJE DrPiSveto-KOJOJ JE NEOPHOFNA OBNOVA-PRIJE SVEGA U KADROVSKOM SMISLU-PODUPRTA PROFILIMA -KADROVIMA POPUT VAS(“ŠTIĆENICIMA-PITOMCIMA”) IZ VRTIĆA MARTINIĆI”-VLASNIKA GOS.SAVELJIĆA..?!..I U SVAKOM SMISLU-DOPRINOSITI PREOBRAZBI KOTORA..-ZADRŽAVAJUĆI ISTI -NA DOSTIGBUTE ŽELEĆE NIVOE-U PASANE 32 GODINE..!!!

 3. …SRAM BILO RADOVANA KARADŽIĆA I DAKU DAVIDOVIĆA..ŠTO SU NA PRIJEVARU POSLALI MILA RADOVANOVA-NA “KURSIRANJE” U BIOGRAD KOD KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA-PA NAM “MALOLJETNOGA ČEDNOGA ĐETIĆA”-“PREKO NOĆI”-PRMETNULI U (PO)ČETNIČKOG OMLADINSKOG VOĐU-NA KONAVLE I DUBROVNIK-ĐE SE IZVODILA OPERACIJA U SVETORATU ZA MIR-SPAŠAVANJA SER BPSTVA I KOSOVA(VLO USPJEŠNO I EFIKSNO) ODAKL JE PRIJTIO HRVATIMA-1991..”DA ĆE NAMETNURAT DOBITI I USTAŠE POBIJEITI ZA VAZDA”?!!!!

  • Pomiša Ti Jole slova, ki taranu u pjat supe bljuzgavize!
   Iješ ta slova ki manit, i štampaš kao
   svrakaš, novi jezik, zove se Joletica i
   nemušt kao zmijski , alacaš i ti sa tog
   ubavoga Prčanja .
   Ne iđe jordanizirane kako si zamislio, ali Mi ovdje sretno i dugo živimo.
   Baš si smiješan, pravi lero prčanjski.

   • …MOJA ISKRENA SUĆUT-ZA TVOJOM -VAŠOM “SLOBODOM”-IZGUBLJENOM -I PORED PLJAČKE IZBORA..EVO VAM SE ŽENAMA IZ DrPiSveto SUDI PO PODGORICI-I “GONE I LOVE VAS KA BEKICE-KOD OVNOVA SJESENI-KAD VAM JE VRIJEME TEČENJA-SEKSA….”AMORE”?!…DRAŽESNI GUDINU!NE ŽURI-NE ŽURITE PRED TOBOM-PRED VAMA SU 32 GODINE ROBIJE-KOD OVIJE VAŠIJE “NEKADAŠNJI PAJDAŠA…CETNIKA-KRVAVIJE VAS I VAŠIJE BORACA SA KONAVALA I DUBROVNIK-ĐE STE “BRANILI I ODBRANILI I SER BPSTVO I KOSOVO-A BORAMI I OŠPORKANE OBRAZE-NA VIMENA ONIJE KRAVA-NA FARMI U KONAVLE-GRUDA-SJESENI-ZIMA-PROLJEĆE…1991/1992…KAKO NAM SE-TI GORE POFALI:”MI (zato) OVDJE SRETNO I DUGO ŽIVIMO”-UŽIVJAUĆI U TAMO VAŠIM KRVAVIM PIROVIMA NA KONAVLE I DUBROVNIK..OKLE STE DONIJELI “SUVENIRE”-OBALEGANE OBRAZE-ZA NAVIEK-DRAGOVOLJČE Pero gurdić ZVANI GUDIN-ADRESA “APARTMANI.KRMEDARI DUŠANA MARKOVA-KAŠTIO-VRATA OD ŠURANJA-gurdić…”!!!?!!!!!

   • ..NEGO TVOJA (“CEV-IZ GRACKE KANALIACIJE) TESTE ROTO” I Pera GUDINA..KAO I OSTALIH “PODMETAČA-TAPIĆA” ZA ČIŠĆENJE OPANAKA-VLASNIKA VAŠIH GLAVA-SLUGE TUTI CVANTI-BLEJAČI NA OVAJ PORTAL(KRIJUĆI SE POD “FIRMOM”-KORISNIKA “SOCIJANE POMOĆI-LISIČARA”)…IZ PASANE VLASTI-KOJA JE KOTOR DOVELA NA NIVOE “MALIJE I VELJIJE ZALAZA”…?!!!
    SVRŠILI SU “Kaštelani..(MARE) BALI”-U/ZA NAREDNIH 32 GODINE-ILITI DO 2O52 GODINE-KO ŽIV KO MRTAV?!!!!!!

    • Dobro si Kaštijo naćepiha ovoga
     kozastoga sa Prčanja.
     Znan ga to je jedan bubašvabar i
     kontrašpijunac, sad bez uzdi
     i raśedlan, a kljusina teška, dolazi da viri po Tabačini, i Parilu, oko fontane, đe ga je ufatila u đir
     Mileva, ali nije smija u Bokun, jerbo je tamo i cijela Patkova bulumenta!
     Nije provirija ni na fineštrin, znaš li koji(?), ali učinjet to oni iz Servanresovog volta !
     Da nihe Jordan ugovorio Rišnjanske makarule mjesto
     krempita “kotorskih”, psst ipak su boje one iz Esplanade, mada je Agram po daleko.

     • …IJEDITI-NIESAM VAM JA KRIV-ŠTO STE OSTALI BREZ PANAIJE POTLA 32 GODINE-OD RATA NA KONAVLE-RAGUZU U OBRANI SER PSTVA I KOSOVA..ZATO SAMO OPUŠTENO-ĐE TI PASA OBRAZ BLIZNICA-PASA TI I PANAIJA-“ZAFALEĆI NAMA KONTRAŠPIJUNACA…GREOTE BOŽIJE-MORAĆETE MIJENJATI PARTIJU-NOVU BLIZNICU-DA PRERANIŠ UGROŽENU VAMELJU-POTLA PORAZA-NA IZBORE OD ĆETNIKA SA KOJIM SI-STE KUPILI MERDU-NA KONAVLE I DUBRVNIK!U SVETORATU ZA MIR-.ONOGA IZ NEGOŠEVE ULICE-BIOGRADSKE-UVAŽENI FRATELO DI MERDA “SA PIZANE OD MERDINOGA BRAŠNA…?!

 4. …VI KA NOVINARI VAKAT JE VISE DA NAUCITE DA SU POLITICARI I NOVINARI LJUDI KOJIMA TREBA VEROVATI..KOLIKO I JALOVICI KOJA TREBA DA SE OTELI…?

 5. Kad ovo pise ugledni Drasko Djuranovic e onda je to vrlo ozbiljna stvar. A on nema u PG skim ni kafu popiti.

 6. Prvo treba da shvatite da se oko ovih objavljenih smjernica Krivokapic, Becic i Abazovic ne pitaju nista.
  Njihov je posao samo da saopste sta su odlucili ljudi koji stoje iza njih uz “zeleno svijetlo” euro – atlantskih institucija.
  Ne razumijem ovaj lamento za palom kleptokratskom vlascu DPS-a i satelita?
  Autor prigovara Daki Davidovicu saradnju sa Karadzicem a nista ne pise o “belom orlu” tj. Milovom ministru odbrane bivsem clanu paravojne jedinice?
  Znate li kakav je to uteg na nogama puta u EU ako imas ministra odbrane koji je bio aktivan u paravojnoj jedinici optuzenoj za mnoge ratne zlocine? Pogledajte sta IFIMES iz Ljubljane pise o tom ministru. Itd. itd. …
  Ukratko bivsa vlast nije bila dobra , drzava je u dugovima a narod zivi u siromastvu i to velikom vecinom.
  Nova vlast treba da se dokaze da su povjerenje gradjana zasluzili a na nam je da motrimo sta oni rade a ne da pretpostavljamo.
  PS. Potpisani sporazum za mene je sasvim u redu i vrlo prihvatljiv

  • Risanski sine , lijepili ste osmrtnice krvniku Milošu Kovaču po Boki i Risnu!
   Dakle ima i u Tvom vilajetu putera na glavi “ravnodušnim” rišnjanima i graoljanima !

  • Plagenti ovaj tvoj komentar bas i nema veze sa objavljenim tekstom. Ipak je prodaja obuce tvoj vrhunski domet. Ostavi se komentara koji nemaju veze sa temom.
   Moj dobri Rizoniko ja bih se zacudio da ste vi i vama slicni razumjeli ovo sta ja pisem.
   Na ovom portalu sa rijecima bas i ne ide.
   Ali mozemo pokusati sa slikama turistickih mjesta sirom svijeta i naravno Kotora i Risna. Pogledajte to malo na googleu pa uporedite , onda cete mozda uociti i neke razlike prije svega urbanisticke prirode.
   Onaj dimnjak od pokojne Rivijere i Narodni Dom u Risnu nema ni Bejrut.
   A velike pare odose iz opstine prema Podgorici.

 7. Greške u koracima srpske kvazi
  buržoazije i popovi , kao politička brigada svetosavske buržoazije !
  Klaparaju i landaraju naokolo !

  • …..JE BLESIMETAR VASEGA UMA I RAZUMA,I STRPLJENJA..@STRPLJEN SPASEN@ U NAREDNE CETIRI GODINE!!! U TOM SMISLU SMANJITE SVOJE INTONIRANO BLEJANJE…DA VAS NEBI SAMAR PO SKINI I PO JEZICINI ZULJAO…DRAGI BUZDO NI…!!! PRIMITE IZRAVNU MOJU SUCUT!!!

   • Jole , kuśo kuštravi , nisi ti bio na lansirnoj rampi, a ne brigaj ti si buržujski potrčko, Vladanovac i
    jezerovac po opredjeljenju i zadatku Dejana Lučića u
    bjelaškoj teoriji zavjere, ZMAJpo
    “formacij”, treća regimenta
    žandarmerijskih dobošara iz
    Glavatičića !
    Trubni piśak ti je riknuo koliko
    trumbetavaš i rikaš u ovo
    pozorište avetinja bjelaških.
    Utuvi da živiš sa Nama, đetićima,
    ne ćeraj vuka manitoga okolo,
    jerbo te rđa već naveliko iźela !
    Gicaš se ka raśedlano kljuse
    izjahano i isluženo , ni penžiju ne umiješ uživat u Vartelsovim
    paletunima.
    Oli na Tabačinu, da se vidimo?

    • …BOGU VALA PIŠETE-DO U DETALJE O SVEMU PASANOME(-NIZ ŠKURDU-BREZ POVRATKA UZ PRAĆIŠTA-DO IZVORA ŠKURDE)-A NI SLOVA…O ONOME…”IZGUBLJERNOME GLASU-AVIZU…”HaGeIiiii…”?!…I ŠTO ĆE TE SADAKE-PAPITI IZ PRAZNIJE KORITA-VI GUDINI..PREĆIZI-KI VAM PRECI NA TALIJNSKO ŠVAPSKE GAMELE-KORITA 1941-1944 GODINE?!!!..UZ PITANJE-OBZIROM NA VAŠE GODINE I SRČANO SDUŠNE PATNJE-OĆEŠ LI-OĆETE LI..(DO)ČEKATI 2O24 GODINU-D PRONAĐETE-POVRATITE TAJ FATAMORZINI-GLASIĆ…PARTIJE HaGeIiii?..”.TU TU PA Paaaaaa…TIJA .ŠKURDO(KOTORSKA “SUTJESKO”) VODO LADNA-ŠTO PONESE NAM-SA PIJATA PANAIJU-KRVAVO ZARAĐENU…”NA KONAVLE I DUBROVNIK!…UPRAVO PROTIV PARTIJE-HGI I NJENIH SLEDBENIKE(KOJE TI-VI DANAS SDUŠNO” BRANITE” (KA PRASAD PUNANA KORITA!)…!!! DANU”,OGLASI SE-IZ Tabalune”(PO OBIČAJU-LAJANJEM)-SINJOR BUZDO VU!!!

     • Štjersko kljuse, kuśo przagnano,
      HGI je klinički na aparatima, svojom voljom, Ja sa Njima nikada veze imà, ka ni sa ikojom štrankom, Moja regimenta je
      NESVRSTANA, a Ti pališ badnjake sa bradonjama i svijeć s popovima, a ne nosiš cvijeće rodoljubima na monumente !
      Baš interesanrno, Mileva te “uvatila u đir”, a nisi provirio u “Patkovgrad”, znaš li đe je to ?

     • Ajd Jole polako začepi žbaju i
      ne bljuj po portalu, i inače su te komentatori razvardali, Smiju ti se svi, a posebno đetići iz Perpera!
      Nama je super, a tebe sve žulja,
      igraj čoviče ne ljuti se .

 8. Litije su organizovane iskljucivo radi spornog Zakona o vjeroispovijesti a on ce se moci promjeniti.
  Ostale tacke sporazuma sluze samo da razuvjere lakomisleni narod i na jednu i na drugu i na trecu stranu da nece doci do nikakvih promjena sto se drzavnosti i evropske strategije tice.
  Ovakvi rezimski tekstovi sluze samo da pokusaju “da bace spicu” medju novom vecinom, prije nego li i pocnu da rade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].