Javno privatno partnerstvo

1

Igor Lukšić

Igor Lukšić

Na pitanje  o mogućnosti kontrole cijena goriva u kotorskom “Jugopetrolu” i postoji li način da se zaustavi rast koji je povukao cijeli lanac poskupljenja, crnogorski premijer Igor Lukšić je kazao da je trend rasta cijene nafte prisutan ne samo kod nas nego i uopše.

Vlada je kao jednu vrstu reakcije na to prepoznala potrebu da analizira stanje raznih skladišta koja su u Crnoj Gori.

Na žalost jedan broj je u sudskom sporu između “Jugopetrola” i “Montenegrobonusa”.

Zaključak naredne sjednice Vlade će biti da se da se što prije valorizuju skladišteni prostori koji nijesu u sudskom sporu, a odnose se na rezervoare u Bijelo Polju, kako bi se obezbijedilo da na našem tržištu nemamo samo jednog značajnog distributera naftnih derivata već više njih.

Vlada će učiniti napor da se cijene stabilizuju u dužem periodu makar 3 do 6 mjeseci, a ne kao do sada svakih 15 dana, kazao je Lukšić.

On je tražio od Ministarstva finansija da analizira uredbu o formiranju cijena i ne vidi za rješenje povratak na opcije robnih rezervi što je bila praksa nekadašnjeg sistema, već je problem moguće rješavati kroz javno privatno partnerstvo, zaključio je Lukšić.

1 KOMENTAR

  1. cudo je taj monopol jos kad ga aminuje vlade ispred koje je pregovore vrsila Ana Kolarevic sestra bivseg nam premijera Djukanovica,sta drugo da ocekujemo sem rasta cijena?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].