Jasminka Lončarević: Generalni konzulat Republike Hrvatske u Kotoru od jeseni u novom prostoru

4

 

Radovi na obnovi zgrade Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru, koji su počeli  sredinom marta ove godine na osnovu provedenog javnog tendera, teku po planu.

Njihov završetak je planiran u roku od četiri mjeseca.

“Sretni smo što je, nakon višegodišnjeg čekanja, obnova započela. To je važan događaj, ne samo za zaposlene u Generalnom konzulatu, koji sada rade u neprikladnim uslovima, nego i za hrvatsku zajednicu u Boki Kotorskoj, kao i za grad Kotor”, saopštila je za Skala radio generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru mr Jasminka Lončarević.

Zgrada koja se nalazi na Pjaci od muzeja, u starom gradu, je u vlasništvu Republike Hrvatske. Sagrađena je u 19. stoljeću, a u njoj je nekad bio Dom pomoraca. Nalazi se u jezgru starog grada Kotora i kao takva dio je njegove prirodne i kulturno-istorijske baštine, upisane na listu Svjetske baštine UNESCO-a.

Posao obnove dobilo je preduzeće “Bombeton d.o.o. Cetinje“.

“Radnici vrijedno rade i radovi, koji bi trebali trajati četiri mjeseca, idu po planu. Nakon toga slijedi opremanje, pa bi useljenje moglo biti na jesen ove godine”, saopštila je konzulica Lončaerević.

Kada zgrada bude stavljena u funkciju, biće to na zadovioljstvo i dobrobit zaposlenih, koji će dobiti primjeren radni prostor, ali i ukupne hrvatske zajednice u Boki Kotorskoj, svih stranaka koje se obraćaju Generalnom konzulatu, kao i na dobrobit grada Kotora, koji će njezinom obnovom dobiti još jedan uređen istorijski objekat, usko povezan sa svojom višestoljetnom sjajnom i jedinstvenom pomorskom tradicijom, poručila je konzulica.

Na naše pitanje kako je organizovan posao u Konzulatu Hrvatske u Kotoru u vrijeme pandemije COVID-om 19 Lončarević je saopštila da, dok traje epidemija, obavljaju se samo najnužniji poslovi.

“Nadamo se da će se uskoro sve normalizirati. Htjela bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svima koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarivanju ovoga projekta, od svih neposredno uključenih do onih koji nam daju podršku, uključujući građane Kotora i lokalnu samoupravu na čelu s predsjednikom Općine Kotor gospodinom Željkom Aprcovićem”, kazala je konzulica Lončarević.

4 KOMENTARI

 1. Jordane ne smeta njima ratnička operativa, valjda znaš da su sada
  “partneri”!
  Druga je priča interna “konsternacija”,
  Ti nisi probao italijanske internacije i
  deportacije, pomorce niko nije ništa pitao za “Dom Pomoraca” – to je
  poenta i “katica” za SVE, a to Te ne
  tišti, kao ni maltretiranje po kasarnama u Srbiji, onomad !
  Sad bi Ti praviteljstvovao i arbitrirao,
  osservatore u cokulima , ne vabi
  ćitadine šporkaćunstvom, jerbo nisu
  svi odili na front! Ne čačkaj po ranama!

  • …ZAPAMTI JOLE DRINJAK JE RASAO ČEKAJUĆI OCA DA MU SE VRATI SA MAMULE-ODAKLE SE VRATIO 1.LISTOPADA.1943-KAO BIVŠI PODOFICIR JEBENE VAŠE KRALJEVINE(A MOGAO JE -JOLOV TAJO RADE BEZ TOGA-SAMO DA JE POŠAO TAMO ĐE I TVOJI U ČETNIKE(ŠTO JE RAZLOG DA PIŠEŠ POD TUĐIM IMENOM-“SIFROVANO” KAO PUTANE U NOĆNE SEVDAHE-ILI KA TI-VI SPOLJNI SARADNICI-UHODE U ONU KUĆU BIVŠEGA DOMA ZDRAVLJA NA PELUZICU)-KOJMA JE(ČETNICIMA) TVOJA NOVA DOMOVINA MONTENEGRO POLAGALA SA RISTOM RADOVIĆEM(AMBASADOR VAŠ MUGI DOKTOR IMUN..OLOGISTA 12-LIPNJA-2015 U KAMNIŠkU BISTRICU NA SPOMENIK VAŠIM ČETNICIA-USTAŠAMA-SLOVENAČKIM BELOGARDEJCIMA I TAKO DALJE I TOME SLIČNO-KOJE NAZVASTE “JUGOSLOVENSKA MUČENIČKA I HRABRA KRALJEVSKA VOJSKA U SLOVENIJI I NJIHOVE PORODICE-KOJE SU -LIKVIDIRANI ZBOG ZLODJELA OD 1941 DO 1994 GODINE POČINJELI-ZLOČINE….U VAŠOJ TROJEBENOJ KRALJEVINI KRVAVOGA LESA KERA-ĐORĐEVIĆA…I NJEGOVIH BRACANA “srba_krvata-svenaca!I TI-VI DANAS PRDOKLAČITE-JER NEMATE ODGOVORA ZAŠTO I ZBOG ČEGA UČINJESTE POTONJE ZLOČINE-POČEV OD PR4VLAKE-KONAVALA-DUBROVNIKA I FALJE U VRMENU-POČEV OD 1.LISTOPADA.1991-1999 GODINE…GOSPAR BUĐ-ĐON-ILITI ŠLJATINA-GLIBAVA OPANČINO BEZ OBRAZA I SA GLIBAVIM OBOJCIMA…”PRIČAM TI PRIČU”?!..ZATO PRESTAVI SE-AKO TI BASTA,I POTPIŠI SE-NA SVOJE “LJEPOREČJE-“NOŽ-ŽICA-BISTRICA-KOČEVSKI ROGOVI-ZIDANI MOSTOVI-KONAVLE-DUBROVNIK I DALJE…?!!!! DA TE ČUJEMO-DA VAS ČUJEMO-UZ MOLEBAN-A KAD ĆE TE ISPUNITI ZAVJET..”ZADATU LJUDSKU ČASNU VAŠU RIJEČ”-I SMAĆI ONU KONZERVU-LIMENKU SA VRHA RUMIJE-KOJU JE ZIDAO-KALAISAO VAŠ BRATAC RISTIKA MUŠTIKLA-IZ KOJE SISATE -DUVAN KOJI RAĐA U MIKULIĆE POD RUMIJOM-I DIMI LI DIMI …”EVIVA MONTENEGRO”-JUNAČKO GNIJEZDO SA PREVBLAKE-BOSABNKE-SRĐA-I RAKETNIH ČAMACA…O SVETOME NIKOLI 6.PROSINCA.1991-KAD NA STRADUNU I GRUŽU UBISTE 119 NEVINIH DUBROVČANA…SAMO ZATO ŠTO SE NISU KRSTILI U IME OCA I KRVAVOGA KRALJA LESA KERA-ĐORĐEVIĆA?
   GOSPAR BU-Đ-ON-ILITI OPANČINA SA GLIBAVIM OBOJCIMA…BEZ OBRZA -SRAMA I STIDA..I BEZ SVOGA PORIJEKLA..SA ISPAŠISTA..BEKICA KRVAVOGA KRALJA LESA KERA-ĐORĐEVIĆA….KRALJEVINE KRVAVE TRORUKATICE JEBENE KRALJEVINE!
   PRIMITE UBAVE POZDRAVE OD JOLA DRINJAKA,PENZIONERA IZ- RODNOG MU PRČANJA….UZ PITANJE KOJA RIJEKA PROTIČE ISPOD “ZIDANOGA MOSTA!?

 2. …DALI IA MEĐU RADNICIMA-IZVOĐAČIMA SANACIJE KONZULATA-IMADE…RADNIKA..RATNIKA SA “UDAR NIČKIH RADOUDARA “NA DOGRADNJI I PROMJENI…”NEPRIRODNIH GRANICA-NA KONAVPOJSKU STRANU-U RATU ZA MIR” 1991-1992 I DALJE.KOJE SU CRTALI “NPISMENI BOLJŠEVICI- TITINI”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].