Japanski Brod mira posjetiće Kotor u oktobru ove godine

1
delegacija Japana kod gradonačelnika dr Stjepčevića

Gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević sa saradnicima primio je zamjenika počasnog konzula Crne Gore u Japanu Masakuni Tanimota koji, sa delegacijom japanskih biznismena boravi u Crnoj Gori.

Razgovarano je o posjeti Broda mira, koji će u Kotor uploviti 4. oktobra ove godine, te realizaciji kulturnih programa koji će tom prilikom biti organozovani u Kotoru.

Gradonačelnik Stjepčević, predstavnici Turističke organizacije, opštinskih sekretarijata za kulturu, imovinsko-pravne odnose, urbanizam i preduzetništvo i stručne službe gradonačelnika saslušali su predloge i upoznali se sa potrebama organizatora ovog kulturnog festivala.

Predstavnici Opštine iskazali su spremnost da, u okviru svojih mogućnosti i ovlašćenja, pruže neophodnu podrsku prilikom posjete Broda mira koji će tog dana u Kotor dovesti dvije hiljade posjetilaca.

Matična luka Broda mira je u Japanu, a cilj njegovog krstarenja svijetom je promovisanje ljudskih prava, kulture, zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Posjeta Broda mira biće dobra prilika da se promovišu i razviju ekonomska, kulturna i umjetnička razmjena između dvije zemlje.

Veče crnogorsko-japanske kulture i umjetničke razmjene u oktobru podstaći će ljude obiju zemalja, različitih kultura i tradicije da bolje razumiju jedni druge i razviju međusobno poštovanje i prijateljstvo.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].