Izuzetno plodni susreti gradonačelnice Marije Ćatović u Beču

0
Barbara Pramer i Marija Ćatović

Marija Catovic

Marija Ćatović

Na poziv Instituta Dunava i Centralne Evrope, gradonačelnica Kotora Marija Ćatović boravila je ovih dana u Beču, gdje je učestvovala u panel diskusiji na temu “Žene u politici Jugoistočne Evrope”.

Ovom skupu prisustvovale su predstavnice Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, a bila je prisutna i ambasadorka Crne Gore u Austriji Dragana Radulović.

Posebno je bio zapažen govor gradonačelnice Ćatović po pitanju učešća žena u društveno-političkom  životu Kotora, što je ocijenjeno kao dobar primjer uz podatak da je u lokalnoj vlasti preko 80% žena.

Marija Ćatović na panelu

Ćatovićeva je govorila i o usvajanju Zakona o rodnoj ravnopravnosti, Zakona o zaštiti diskriminacije, zaštite nasilja u porodici.

Ona se u Beču srela sa predsjednicom austrijskog parlamenta Barbarom Pramer, sa kojom je razgovarala o učešću žena u Parlamentu, a u Gradskoj kući je razgovarala sa šefom kancelarije za međunarodnu saradnju, strategiju i koordinaciju grada Beča Andreasom Launerom i dogovorila njihovu posjetu Kotoru po pitanju zajedničkih projekata Kotora i Beča.

Bila je ovo prilika da se sastane i sa privrednicima Beča i pozvala ih da budu gosti Kotora i upoznaju se sa investicijama od kapitalnog značaja za naš grad, kazala je Ćatovićeva za Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].