Izrada kulturne strategije u Boki Kotorskoj

1

Predrag Cvetičanin

Predrag Cvetičanin

Ovih dana počela je Izrada kulturne strategije u Boki Kotorskoj sa ciljem da se čuje što više različitih glasova kada je u pitanju mapiranje kulture sa akcentom na autentičnost i bogatstvo različitosti i posebnosti koje Boka u svom tkivu sadrži.

Opštinski programi će biti u stilu sa Nacionalnim programom razvoja kulture za period od 2011. do 2015. godine i treba da sadrže dugoročne potrebe lokalnog stanovništva, kao i razvojne prioritete.

Cilj je uključiti što širu javnost za prikupljanje podataka, informacija, mišljenja, prijedloga za opštine  Kotor, Tivat i Herceg Novi.

U tom cilju ovih dana NVO “Expeditio” u partnerstvu sa Opštinom Kotor organizuje okrugle stolove i radionice sa fokus grupama.

Predrag Cvetičanin, moderator ovog projekta za Skala radio kaže da je Kotor prijestonica kulturnog turizma i to ne samo Crne Gore.

Kulturni turizam je umjetnost učestvovanja u drugim kulturama i zato je važno ponuditi turistima ono što oni nemaju kod kuće.

To su pučke fešte, ali i dobrotska čipka i gađanje kokota i Fašinada.

To njih interesuje, a ne spektakli, objašnjava Cvetičanin.

1 KOMENTAR

  1. “treba da sadrže dugoročne potrebe lokalnog stanovništva, kao i razvojne prioritete.”

    Ma, što nam ovo zbore, ma kome je briga o dugoročnim potrebama lokalnog stanovništva…, ma lokalno stanovništo je samo problem i smetnja , novopridloazećima, što sa ogromnim kolišinama novca, napadaju teren, ambijent i izgled lokalnog područja, i kao takvo lokalno stanovništvo treba potpuno maknuti, iz bilo kakvog prava na prigovore, izmaknut ih iz sistema odlučivanaj, oduzet im zelju , nekretnine i ostavit ih bez radnih mjesta, te tako učiniti siromašnim, ovisnim , i stanovničtvom drugog reda, svesti ih na nivo EGYPTi , onih sto rade u gradskoj cistoći, te ih na kraju smjestiti blizu njima, tamo oko aerodroma ili Lovanje.
    Ajmo lokalno stanovnistvo, papa.. kome je o vama više briga, samo smetate, našim svijetlim umovima, koji ce Boku tako krasno srediti sa novim gradjevinama, koje ce se podizati u visine sve do Viline Pećine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].