Izložba slika Katarine Laković u Tivtu

0

 

Izložba slika pod nazivom „Kod“ autorke Katarine Laković, biće upriličena u Muzeju i Galeriji Tivat u utorak, 6. oktobra.

Izložbu će sa početkom u 19 sati otvoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Nina Milićević.

Izložba se može pogledati do 23. oktobra.

Posjetioci su obavezni da drže propisanu distancu, nose maske tokom boravka u galeriji, te da, priliko ulaska u objekat izvrše neophodnu dezinfekciju ruku.

Katarina Laković rođena je 1993. godine u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije studijskog programa Dizajn vizuelnih komunikacija završila je na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta „Mediteran“. Tokom studija učestvovala je na brojnim radionicama i konkursima, kao i u izradi murala u četiri različite ustanove: mural na Fakutetu vizuelnih umjetnosti, mural u dječijoj bolnici, mural u Centru za prava djeteta i mural u Resursnom centru. Od decembra 2019. godine radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, na predmetima Istorija umjetnosti 1 i 2, Umjetnost XX vijeka 1 i 2, Savremene teorije slike 1 i 2.

Izlagala je na Art Festivalu u Podgorici 2018. godine, u Dvorcu Petrovića na Kruševcu (Centar savremene umjetnosti) 2019. godine u sklopu izložbe Bio-Kosmos, koja je nastala u saradnji Fakulteteta vizuelnih umjetnosti i Minisatrstva nauke, kao i na samostalnim izložbama 2020. godine: u galeriji hotela Centreville u Podgorici, u kafe klubu Biro u Podgorici, i u galeriji Klub (Centar savremene umjetnosti) u Podgorici.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].