Izložba slika Ane Šćekić u Gradskoj galeriji Kotor

0

 

Gradska galerija Kotor priprema izložbu slika “Let ka punom mjesecu” akademske slikarke Ane Šćekić.

Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 11. septembar u 20 sati.

Poštujući preporučene mjere zdrastvene zaštite, otvaranje će biti u galerijskom dvorištu, a posjetioci će moći da pogledaju izložbu u Galeriji poštujući propisanu fizičku distancu.

Ana Šćekić je rođena u Podgorici 1983. godine. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Branislava Sekulića. Učesnik je mnogobrojnih kolektivnih i samostalnih projekata u zemlji i inostranstvu: Srbija, BiH, Hrvatska, Makedonija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Francuska. Dobitnica je Godišnje nagrada FLU Cetinje za slobodni crtež, kao i Godišnje nagrada FLU za slikarstvo i drugih.

Izložba Let ka punom mjesecu podrazumijeva radove nastale u raznovrsnim likovnim medijima kao što su digitalni kolaži, akrilici na platnu i objekti. Postavka, koju će publika moći da pogleda u Gradskoj galeriji Kotor, se tematski nadovezuje na prethodni ciklus akrilika na platnu velikog formata.

O izložbi ,,Let ka punom mjesecu” Ana Šćekić je napisala:

“Aktuelne teme kojima se bavim u svom radu su psihološke i socijalne prirode. Centar postavke je digitalni kolaž po kome je izložba dobila naziv. Iako ovaj rad odiše intimnim momentima, u isto vrijeme ima i univerzalno značenje i govori o odrastanju i zrelosti čovjeka uopšte. Letenje je san svakog djeteta, ali i svakog odraslog i zrelog čovjeka koji leti ka onom samospoznajnom u sebi. Kompletnoj izložbi sam dala naziv po ovom radu jer sam u njega utkala sjećanje na jedan dug period života kada su se u mom stvaralaštvu i životu (što je neodvojivo) dogodili veliki preokreti. Zato Let ka punom mjesecu predstavlja suočavanje sa prošlošću, proživljavanju sadašnjosti i letenje ka budućim ličnim, osobenim i stvaralačkim izazovima. Plač, krik i vapaj, ne samo djeteta već i odraslog, zrelog i rastućeg čovjeka, vremenom su postali lajt motiv u mom stvaralaštvu. Deformisane i sablasne kreature predstavljaju sken unutrašnjih borbi i svakako su zarobljene u sopstvenoj tragičnosti.”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].