Izložba na Krku

0
Pomorski muzej u Kotoru
slika iz arhive: Pomorski muzej u Kotoru

Mileva Pejaković-Vujošević

Mileva Pejaković-Vujošević

Povodom obilježavanja 440. godišnjice Lepantske bitke 7. oktobra 1571. godine u namjeri da se predstavi pomorska prošlost učesnika u ovom značajnom događaju, Pomorski muzej Crne Gore iz Kotora je pripremio interesantnu izložbu pod nazivom “Pomorstvo Boke Kotorske za vrijeme Venecijanske uprave od 1420-1797 godine”.

Izložba iz Kotora na kojoj će biti izloženo preko 50 eksponata iz fundusa Pomorskog muzeja će biti postavljena u galeriji na Krku u saradnji sa tamošnjim Centrom za kulturu, kazala je za Skala radio Mileva Pejaković-Vujošević, direktorica Muzeja.

Manifestacija na Krku će biti otvorena upravo izložbom iz kotorskog Muzeja u četvrtak 6. oktobra u 19 sati i trajaće do 27. oktobra.

Izložbu će pratiti katalog za koji su tekstove napisali dr Miloš Milošević i Mileva Pejaković-Vujošević.

Na izložbi će biti prikazani pisani dokumenti sa akcentom na Lepantsku bitku uz galiju Svetog Tripuna sa navigacionim instrumentima.

Autori izložbe su Jelena Karadžić, Milica Vujović, Smilja Strunjaš, Slavko Dabinović i Mileva Pejaković-Vujošević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].