Izložba mladih ukrajinskih slikara postavljena u Kotoru

0

Izložba dječijih radova mladih ukrajinskih slikara u Crnoj Gori, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kotoru i novih mjera NKT-a, neće biće svečano otvorena.

Radovi su postavljeni u staklenoj galeriji kotorskog Kulturnog centra, a mogu se pogledati do 23. novembra.

Izloženo je 55 najboljih radova, dio selekcije Festivala ukrajinske umjenosti koji je trajao oko dva mjeseca i obuhvatio je radove mladih umjetnika iz svih djelova Ukrajine, uzrasta od pet do 21 godine.

Tu su i radovi čiji su autori djeca bez roditelja, migranti iz okupiranih teritorija, kao i djeca koja žive u graničnim područjima.

Najbolje radove odabrao je žiri sačinjen od crnogorskih umjetnika i ličnosti iz kulturnog života Crne Gore: Roman Đuranović, Mirko Dragović, Hajdana Kostić, Matan Vukčević, Snežana Burzan Vuksanović – direktorica KIC-a “Budo Tomović” magistar istorije i pedagog u JU Muzeji i galerije Podgorice Vanja Vuković, Tatjana Ilčev Miljenović – direktorica Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor kao i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore Igor Rakčević.

Žirijem je predsjedavala Anastazija Miranović, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore.

Oganizatori su: Kotorski Kulturni centar, Asocijacija za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, STUDIORAR I i Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].