Izložba: “Kineski kroz igru”

0

 

Povodom Dječije nedelje i početka novog ciklusa edukativno-kreativnih radionica “Kineski kroz igru”, a u duhu obilježavanja Nacionalnog dana Kine i Festivala sredine jeseni, Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor, Udruženje za promociju sinologije Kotor i Kotorski Festival pozorišta za djecu u srijedu 7. oktobra od 17 sati 30 minuta organizuju izložbu radova polaznika radionice osmišljene u periodu poštovanja kućne izolacije.

Izložba će se održati u dvorištu Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

U toku aprila i maja, polaznici su iskazali kreativnost radovima i izvedbama na različite teme, počev od obilježavanja Dana kineskog jezika Ujedinjenih Nacija, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, predstojećeg Festivala zmajevih brodova, radovima sa motivom zmaja, pande kao i na ostale teme u vezi sa kineskim jezikom i kulturom. Pored upoznavanja sa kineskim jezikom radionice “Kineski kroz igru” podrazumijevaju i održavanje tematskih radionica iz oblasti sinologije odnosno nauke o Kini, kineske mitologije i kulture i radionice posvećene načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u Kini.

Predavač na radionicama je dr Jelena Stjepčević, sinolog, a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].