Izložba “Istorija koje nema” pokreće naše uspomene

1
"Istorija koje nema"

Istorija koje nema

Na pjaci od kina u starom kotorskom gradu juče je otvorena zanimljiva izložba pod nazivom “Istorija koje nema” koju čine panoi sa ispisanim tekstovima o ženama koje su živjele u Boki Kotorskoj i uticale na živote onih koi su ih poznavali.

Brojni ljudi su iz svojih sjećanja, porodičnih albuma, škrinja i škafetina izvukli slike za nezaborav.

“Istorija koje nema” je projekat nastao kao plod zajedničkog rada dvije NVO Expeditio i Anima u saradnji sa dizajnerkom Tanjom Radež iz Ljubljane.

Projekat je rezultat istraživanja kako bi se prepoznali neki slojevi ženske istorije ovog kraja i za mjesec dana od kada je javno objavljena akcija, sakupljeno je oko 60 zanimljivih priča i preko 80 fotografija, kazala je otvarjući izložbu Tatjana Rajić, arhitektica u Expeditiju.

“Ova ideja o ženama Boke Kotorske i njihovom životu u ovom kraju kojih više nema, posebno me oduševila. Mediteran, more Balkan, ali i tradiciju jako volim i želim da se prošlost prema kojoj imam posebnu emociju ne zaboravi”, kazala je za Skala radio gošća iz Ljubljane Tanja Radež.

Ona poručuje da se akcija nastavi putem interneta, jer ona pokreće naše sopstvene uspomene.

Opširnije sa ove izložbe emitovaćemo u našoj redovnoj emisiji Skalinima kulture u subotu od 14 sati i 30  minuta.


1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].