Izletnička taksa još ne može na dnevni red lokalnog parlamenta

2
Vido Drašković

Vido Draskovic

Vido Drašković

Kotor je grad izletničkog turizma tokom čitave godine, a ljeti rijeke turista organizovano autobusima ili morem sa velikih kruzera, obilaze stari grad i njegove znamenitosti.

Ali tek od prije par godina, teškom mukom Kotor se izborio za naplatu izletničke takse u iznosu od 50 centi.

Vrijeme je da se ona poveća na jedan euro, što su inicirali kotorski Liberali za sjednicu lokalnog parlamenta zakazanu za 22. jul.

Međutim, ovaj prijedlog nije uvršten u dnevni red skupštinskog zasijedanja.

Na naše pitanje zašto, Vido Drašković, predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije u Kotoru je odgovorio da Ministarstvo finansija još nije dalo saglasnost za promjenu cijene.

Drašković je mišljenja da opštine, a ne resorno Ministarstvo treba da određuju cijene izletničke takse, tim prije što je postojeća cijena od 50 centi ponižavajuća za Kotor.

Elitni turizam se ne postiže niskim cijenama već kvalitetom ponude koju Kotor ima, baš kao i susjedni gradovi u regionu.

Primjera radi u Dubrovniku ukoliko se automobil samo zaustavi da izađu putnici na Pilama, cijena je 15 eura.

Prijedlog za povećanje naplate izletničke takse, Drašković će ponovo inicirati na početku sjednice prilikom usvajanja dnevnog reda, kazao je za Skala radio.

2 KOMENTARI

  1. Čekaju da im daju signal jer ništa sami ne znaju a i ne smiju. Čast rijetkima koji se pitaju od svojih gaća.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].