Izletnici preplavili Kotor, novi hotel i open top bus

4

Dragana Maslovar

Dragana Maslovar

U Kotoru je u prva četiri mjeseca ove godine boravilo preko dvije hiljade turista koji su ostvarili više od 4 hiljade noćenja, a trenutno u gradu boravi oko 800 gostiju, što je znatno veći broj u odnosu na isti period prošle godine.

Kotor je nedavno dobio još jedan mali gradski hotel “Hipo Kampus” koji se nalazi u starom gradu i čija je kategorizacija u toku.

Turistički poslenici očekuju da će ovaj hotel biti visoke kategorije i raspolaže sa 2 sobe i 5 apartmana, kazala je za Skala radio  Dragana Maslovar, saradnica za promociju i propagandu u lokalnoj Turističkoj organizaciji.

Posebno dobar promet ove godine bilježi kotorska luka i za prvih 5 mjeseci u luku je uplovilo 65 brodova sa 36 hiljada putnika i 160 jahti sa preko 500 putnika.

Za prvih 5 mjeseci ove godine Turistička organizacija Kotor bilježi 11 odsto više izletnika u odnosu na lani.

Najbrojniji su posjetioci iz Japana, Velike Britanije, Francuske, Španije, a zapažen je veći broj dolazaka iz Njemačke, SAD, Koreje i Tajvana.

Cijene su na nivou prošlogodišnjih i u hotelima niže kategorije sa dvije i tri zvjezdice kreću se od 40 do 65 eura, dok se u hotelima visoke kategorije cijene kreću od 70 do 250, a u pojedinim ekskluzivnijim hotelima i više.

U kotorskim kafićima i restoranima su cijene kao i prošle godine, kazala je Maslovar.

Ona je podsjetila i na novinu u turističkoj ponudi Kotora dva open top autobusa za panoramsko razgledanje grada i zaliva.

Nakon promotivnih vožnji, od danas je ovaj servis dostupan svim turistima po cijeni vaučera od 20 eura, koji podrazumijeva vožnju i razgledanje starog kotorskog grada, Perasta, Rimskih mozaika u Risnu i kupanje na kotorskoj plaži Bajova kula.

4 KOMENTARI

  1. mogli bi uzeti jos vise para da znaju i hoce a ne samo punit dzepove i plasirat demagogiju pred izbore…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].