Izletnici prednjače

0
turisti s broda

Sanja Branković

Sanja Branković

U Kotoru je prvih junskih dana za polovinu više gostiju u odnosu na prošlu godinu, saopštila je za Skala radio Sanja Branković iz kotorske Turističke organizacije.

Za prva četiri mjeseca u Kotoru je boravilo preko 2 hiljade gostiju, što je 4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Za prvih pet mjeseci u kotorsku luku uplovilo je 68 brodova sa oko 31 hiljadom putnika i 100 jahti sa oko 350 turista, što je na nivou prošle godine.

Rimske mozaike u Risnu od 1. maja posjetilo je oko 850 posjetilaca, i ovdje se bilježi rast od 11 odsto više nego lani.

Najbrojniji i najznačajniji aspekt posjeta Kotoru su izletnički programi sa kraćim zadržavanjem.

 Za pet mjeseci ove godine Kotor je posjetilo preko 50 hiljada izletnika koji su platili izletničku taksu od koje se zaradilo 23 odsto više sredstava nego prošle godine u istom periodu, saopštavaju iz lokalne Turističke organizacije.

Cijene smještaja su ovoga ljeta na nivou prošlogodišnjih, i noćenje u hotelima sa 2 ili 3 zvjezdice kreće se od 25 do 60 eura, dok će se u hotelima sa 4 i 5 zvjezdica cijene su od 90 do 250 eura.

U privatnom smještaju cijene kreveta su od 10 do 15 eura, a cijene apartmana se kreću od 30 do 90 eura.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].