Izbor i raspoređivanje službenika i namještenika

0

Na pitanje koje su slušaoci našeg radija postavili gradonačelnici Mariji Ćatović “na koji način opština Kotor vrši odabir novog kadra i kakva je procedura nakon što aplikanti predaju potrebna dokumenta”, odgovorio je glavni administrator Đorđije Vukčević.

Lokalni službenici i namještenici, koji profesionalno obavljaju poslove iz nadležnosti loklane samouprave, zapošljavaju se nakon javnog oglašavanja.

Starješina organa lokalne uprave odlučuje o izboru i raspoređivanju službenika i namještenika na osnovu akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova.

Pri odlučivanju o izboru, odnosno raspoređivanju službenika, starješina organa je dužan da vodi računa da kandidat ispunjava sve uslove propisane konkursom, odnosno aktom o organizaciji i sistematizaciji poslova, navodi se u odgovoru kojeg potpisuje Vukčević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].