Izašle su iz rama

0
Istorija koje više nema

Tatjana Rajić

Tatjana Rajić

“Istorija koje nema” je projekat nastao kao plod zajedničkog rada dvije NVO Expeditio i Anima u saradnji sa dizajnerkom Tanjom Rajdež iz Ljubljane.

Projekat je rezultat istraživanja Anime pod nazivom “Ženska mapa Boke Kotorske”, kako bi se prepoznali neki slojevi ženske istorije, a da se potom na kreativan način predstave javnosti kroz umjetničku intervenciju u javnom prostoru, kazala je za Skala radio Tatjana Rajić, arhitektica u Expeditiju.

Istraživanja su pokazala da je jako malo tih informacija i da nijesu dostupne.

Stoga je ideja NVO Expeditio bila da pozovu građanke i građane i pošalju lične fotografije svojih majki, baba, prababa, učiteljica, ljekarki, kuma, komšinica, žena koje su na neki način obilježile njihove živote, a više nijesu u životu.

Poziv je upućen 8. marta ove godine i za mjesec dana sakupljeno je oko 60 zanimljivih priča i preko 80 fotografija.

Većina žena je sa područja Boke Kotorske.

U utorak 29. aprila u 18 sati na Pjaci od kina u starom kotorskom gradu biće i zvanično otvorena izložba čija postavka će trajati sedam dana.

Jedan broj panoa je postavljen u tom prostoru, a neki su i u drugim djelovima grada, za otkrivanje, podsjetila je Rajićeva.

Emocijom vođene, međ starim albumima iz kojih su izašle žene koje život žive u nekom drugom sazvježđu, postale su istorija koje ima.

kolaž istorija koje nema

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].