Iz arhiva Skala radija: U Kotoru se ruši u sezoni, ali se ne gradi ni van nje (06/07/201)

0
Ruši se stari kotorski Autoremont

U Kotoru se ruši u sezoni, ali se ne gradi ni van nje

U Kotoru se ruši u sezoni, ali se ne gradi ni van nje

Nakon davanja saglasnosti da se može nastaviti rušenje hotela “Fjord“ i nakon 15. juna, kada je zvanično stupila na snagu Odluka o zabrani gradnje na području kotorske opštine, Vladimir Jokić je potpisao joj jednu.

Ovoga puta dao je odobrenje da počne rušenje Autoremonta i to 5. jula, u jeku turističke sezone, kada se kolone automobila upravo tom saobraćajnicom slivaju u UNESCO-v grad.

Udara po čitav dan specijalni bager poznatiji kao pikamer, od čijih vibracija i udaraca padaju zidovi starog, dobrog kotorskog remonta.

Građani negoduju pitajući se da li je ovo moralo baš sada.

Naravno da nije, čujemo i njihov odgovor.

Moglo je i mnogo prije, ali ko ovđe još vodi računa o narodu.

Kada su turisti u pitanju, oni gledaju, snimaju i fotografišu.

Nije im jasno o čemu se radi.

U Kororu se ruši, ali se ne gradi. To je bar svakome jasno. Zašto danas?

Nema odgovora na to pitanje, ali zbog toga što nema transparentnosti i što građani nijesu obaviješteni o čemu se radi, otvara se prostor za brojne spekulacije.

Pominju se Turci kao zakupci imovine Denisa Mandića.

Pa opet da se tu radi spratna montažna garaža i da je zbog toga rušenje prioritet.

Pitanje je za Jokića đe se smjestiti građevinski otpad Autoremonta, baš kao i onaj koji onako ružno dočekuje turiste sa lokacije nekadašnjeg hotela “Fjord“?

Stoji, progovorili su nadležni, jer zakonski može cijelu godinu. Pa zašto se onda sada ruši ako se sa materijom nema đe. A i da ima, teško je vjerovati da se objekat može srušiti efikasno i brzo, poravnati i pripremiti teren za gradnju montažne višespratne garaže o kojoj se u kuloarima govori. Za ovu godinu, posebno turističku, teško da se može nešto više uraditi.

Pozvali smo direktora Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora Rata Brajkovića i pitali ga da li je Direkcija uključena u realizaciju ovog posla.

Odgovorio je da nije, da se radi o privatnom vlasništvu i da saglasnost za rušenje nakon 15. juna daje isključivo predsjednik opštine.

Ko o tome više zna iz kotorske opštine, nijesmo do ovih ura saznali, jer sa Skalom ne komunicira predsjednik iz redova Demokrata, a ni gospođe iz URE koje su zahvatila najveći i najznačajni dio vlasti.

Kad saznamo, a sigurno hoćemo sve pojedinosti, obavijestićemo javnost.

a đe će građevinski otpad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].