Istina o ponovnom vraćanju metalne konstrukcije na Gradini

64
Konstrukcija u provaliji

Osjećajući obavezu prema slušaocima i korisnicima sajta Skala radija, bavićemo se pitanjem postavljanja metalne konstrukcije, vjerujemo još samo ovoga puta.

Naime, kako saznajemo iz kotorske Komunalne policije u čijoj je nadležnosti ova problematika, metalni krst sa četiri oscila, koji je bio postavljen na Gradini iznad Risna i bio osvijetljen uz pomoć agregata uklonjen je 16. januara 2012. godine.

Ostaci konstrukcije su, zbog konfiguracije terena pali više metara ispod mjesta na kome je bila postavljena.

Nepoznati počinioci, rekli bi za šire građanstvo samo, 26. januara, dakle deset dana kasnije donijeli su agregat i uspjeli da, od djelova konstrukcije osvijetle samo dio, bez četiri oscila koji je ležao naslonjen na stijenje ispod ranije lokacije.

Čudi da su brojni mediji, bez prethodne provjere  prenijeli fotografiju i tekst sa portala  in4s.net koja je bila neistinita o vraćanju svjetlećeg krsta sa 4 oscila, čiji je cilj prvenstveno bio obmana javnosti.

Namjera je bila i da se pokaže nesposobnost institucija sistema i službi koje su zadužene za sprovođenje zakona.

Na žalost, kako saznajemo i ovoga puta je ljudima u osvjetljavanju ostataka konstrukcije pomagao radnik kotorske Elektrodistribucije.

Skala radio takođe saznaje da će Crkveni odbor Srpske pravoslavne crkve  tražiti dozvolu za postavljanje krsta na Gradini ili nekom drugom mjestu za koje ocijene da zadovoljava njihove potrebe.

64 KOMENTARI

 1. Jadni vuče, kad bi ti sa svoja 4c znao što je to civilizacija drugačije bi se obraćao čitaocima ovoga portala. Na Kosovo vuče, tamo ti je mjesto. Tamo ti je vjekovno ognjište. Zar to nije kolijevka srpstva. Idi da edukuješ Tačija, Vlasija, Kelmendija, Krasnićija, Halitija, Demaćija. Mi smo ovđe edukovani dovoljno da prepoznamo takve kao što si ti. Dakle, na Kovovo vuče!

 2. Zanimljivo je Alexa kako te boli što je Boka sastavni dio Crne Gore. Možeš sto papira i podataka da podastireš, onih koji tebi odgovaraju. Crna Gora je bila država, to valjda znaš a Boka nije. Crna Gora i Boka su neraskidivi dio na zadovoljstvo Crnogoraca i najvećeg broja Bokelja. Postoje naravno i oni poput tebe koji bi odvojili rado Boku. Ali neće moći. Nikad više moj Alexa.

 3. Opet se vuk javio. Naravno i opet glupost. Na Kosovo da te tamo edukuju hrabro srpče.Ali nećeš ti dalje od Troice.

  • visnjice sovinistice, dok je mene bice i srba u kotoru, na tvoju veliku zalost. da malo civilizujemo ucmalu sredinu. da im objasnimo sta znaci 4s. da ih edukujemo, sa istorijom ponosnom,

    • Veljko,

     Kotor ima duzu srpsku tradiciju nego neciju drugu.
     To sto ste vi okupirali trenutno Kotor ne moze promijeniti cinjenice.

     • Poštovani Ljubiša, slažem se da je u Kotoru već dugo prisutno hrišćanstvo a kao dio te vjere i pravoslavlje, koje vi povezujete sa srbstvom, ???…
      Treba da znate, da ima kultura koje su daleko duže prisutne Kotorskim pjacama.Pođite u stari grad i malo prošetajte, pogledajte prekrasne građevine, palace, crkve…dalji je komentar suvišan svakoj iole obrazovanoj normalnoj osobi.Doduše ima i onih koji su žali bože išli u školu i izučili fakultete ,a ostali istorijski nepismeni. U 21 vijeku žive, a umno prisutni u srednjevjekovnom uvjerenju da cijeli svijet ,među njima kao prvaci naravno Adam i Eva, vode porijeklo “nebeskog naroda”…
      Prošetajte, pogledajte, pročitajte, pa se vratite na vašu tvrdnju da “Kotor ima duzu srpsku tradiciju nego neciju drugu”,…
      Za kraj jedna lijepa misao našeg velikog Njegoša:” …… su s očima slijepe koje vide, a zaludu vide.”

    • Uvjek ponosni, svoji na svome. pobrozice su prolazne, kao maskenbali i karnevali. psi laju na 4s, a mi ostajemo s hiljadugodisnjom svetosavskom kulturom. treba da idete u skolu, da citate knjige, ne da spijunirate , da se obrazujete.

     • Par pitanja za maloga vuka, koji je tek izašao iz jazbine i misli da je popio pamet cijelog svijeta:

      1. Čiji ste grb “pozajmili”, a koji svojatate kao svoj ?

      2. Što je bila Srbija od 1389 do 1878?

      Zahvaljujem se na odgovorima….

  • Višnjaaaa, oj Višnjaaaa, vrni se na Batu cuckuuu, u Manitu rupu i Milušinu pećinu.
   Boka je za tebe inostranstvo!

 4. Postovani g.Sepelj,

  Vi ocito niste Bokelj?
  Bez obzira na tu cinjenicu,prije postavljanja tekstova na sajtu i “trijumfalistickog” ponasanja,morali biste znati par istorijskoh fakata vezanih za Boku.

  Naime,cime potkrijepljujete “teoriju” da Boka istorijski pripada Crnoj Gori?!
  Pored neznanja takve “teorije” razotkrivaju davnasnje crnogorske nacionalisticke aspiracije prema Boki i Bokeljima.

  Postovani Dragane,mnogo prije te “Vase” 1945. godine i odluka druga Blaza Jovanovica da na neligitiman i nedemokratski nacin “pripoji” Boku Crnoj Gori je dolazilo do povremenog “zajednickog” zivota Bokelja sa Crnogorcima.O 1945. cu kasnije.

  Prije svega do 1.”zajednistva” je doslo 1813.godine i to voljom Velikih sila,saveznika u trajanju od 7(sedam) mjeseci!U istorijskim razmerama,slozicete se-zanemarljivo.
  Mozemo li reci,onako bezobrazno,prepotentno da je Boka tada pripojena Crnoj Gori?Svakako,ne!Boka je tada bila teritorijalno veca od Crne Gore(uliva li se veci potok u manji ili obratno?)
  Boka kotorska je tada imala mnogo vece prirodne resurse,pomorstvo,apoteke,imala je mnogo ranije skole nego Cg,Vladika Rade se obrazovao u Boki,vise obrazovanih ljudi nego Cg,Cg nije tada imala nijedan kolski put….!Skupstina je odrzana u Dobroti a ne u Cg i proglaseno je Ujedinjenje dvije susjedne pokrajine a ne nikakvo prisajedinjenje Crnoj Gori!To bi bio apsurd.

  Dalje 1918,nakom oslobodjenja,Boka nije usla sa Crnom Gorom u Kraljevinu SHS.Boka nije imala niti jednog svo predstavnika na Podgorickoj Skupstini ni medju bjelasima ni medju zelenasima(to nisu nase bokeske podjele vec crnogorske).
  Predstavnik Boke,Bozo Vukotic je ucestvovao kao legitimni predstavnik Boke u proglasenju ujedinjenja 1.12.1918.u Beogradu.
  Inace Boka je ostala pod patronatom Saveznika do 1921.
  Sto se tice kasnijeg administrativnog prikljucenja Boke Zetskoj Banovini(koja se prostirala do Neretve) to nikakve veze nema sa sadasnjom Cg!U suprotnom,mogla je Cg da polaze pravo i na Dubrovnik i na istocnu Hercegovinu i da to bude razlog za kasnije ukljucenje tih krajeva u Cg!?

  Da se vratimo na onu “Vasu” 1945…..

  Da li zante da su se do te godine uvazavala cinjenica da su CG i Boka dvije susjedne odvojene pokrajine?To uvazavanje datira od one 1813.godine.To je uvazavanje trajalo i 1943.kad je osnovan ZAVNO Crne Gore i Boke.
  Da li znate koliko je delegata (koje narod nije izabrao) odlucivalo o sudbini Boke i to pod tackom RAZNO?DA LI ZNATE DA JE SJEDNICOM RUKOVODIO BLAZO JOVANOVIC I DA JE HTIO DA SE STO BRZE RIJESI PRISAJEDINJENJE BOKE CRNOJ GORI?!
  32 od kojih je 21 bilo za a 11 protiv!Da li mozete da pretpostavite odakle su bili ovih 11-torica?

  Dragane,ja sam rodjeni Bokelj i smeta mi to Vase “crnogorsko” svojatanje Boke…
  Mislim da ce se neke revizije vrsiti u buducnosti.Mozda ih necemo Vi i ja docekati….ali desice se.

  Pozdrav.

  • I Jordan DErinjak nije Bokelj, on je pensioner sa Prcanja. Pitajte njega za Blaža Jovanovića i JK INSOMNIU.

 5. Na Kosovo Bjeladine Humac. Tamo se molite i klečite ti i tvoji bojovnici. Ne truj ovaj narod glupostima. Budi pametan poput Grancigule koji ništa jadan ne zna što zbori. Toliko je humorističan i satiričan u biografskom dijelu izlaganja da oraspoloži. Na njega liči Bjeladine da ti bude lakše. Jer, valjda vidiš – njegovo je carstvo nebesko. Ne bez razloga.

  • Stalno ponavljanje kao papiga “Na Kosovo,na Kosovo!”,sto to znaci?
   Ako je to aluzija na nemogucnost slobodnog kretanja srpskog naroda na srpskoj okupiranoj teritoriji onda je veoma ruzno,maliciozno,pokvareno………odvratno ruganje tudjoj nesreci.Pogotovo sto u Metohiji zivjese sve Crnogorci ali ova vlast ih brzo proda zbog dobrih odnosa sa Amerikom i Tacijem.
   Ukoliko je cilj ovoga stalnog ponavljanja(ipak necu reci kao papagaj,jer mi vise lici na kokodakanje a to radi neko drugi) pokusaj negiranja postojanja srpskog naroda u Kotoru(“jer ako ste Srbi ajte na Kosovo,u Srbiju”) i sire onda je pored malicije prisutno neznanje i glupost onoga koji to ponavlja(ne kao papagaj nego kao ono drugo sto nije tica nego zivina).

   Zamislite,da se dogodi,ne daj Boze,onako hipoteticki nesto sa sadasnjom teritorijom CG-a?Okupiraju braca Siptari Ulcinj,Bar-do rijeke Zeljeznice,Tuzi,Plav a neki pocnu stalno kao zivina ponavljati :”U Ulcinj pa se tamo molite?!”

   Poprimite malo vise bokeske kulture i prestanite se ponasati kao ono sto nije tica nego zivina.

   • ne sekiraj se Milose, sto ponavlja ko papagaj Visnjica-sovinistica. osim suranja i mackovine u skljare nije vidjela svijeta. Isto tako kao i ovaj od babe grbljanke. malo ga je osnivac organizacije pro croatia ucio na prcanju umjetnosti, pa misli da je pametan

  • Baš će oni na Kosovo, moja Višnja. Njihov domet je na internetu postavljati ove budalaštine. Oni nekome određuju što jeste ili nije, i onda traže pravdu za sebe.

   Pathetic loosers…

  • Visnja,slucajno procitah tvoj komentar,jer obicno kad vidim da si ti potpisana ja to preskocim,i ne citam.Ali posto sam vidio da me pominjes moram ti odgovoriti ,zadnji put obecavam,jer sa tobom mi je stvarno ispod nivoa polemisati.Svi tvoji komentari su toliko bezvezni i nesuvisli bez ikakvog smisla na nivou djeteta iz nizih razreda osnovne skole.Ali posto si,koliko vidim opsjednuta mojim komentarima,porucujem ti da ih i nastavis citati,ali polako pa mozda nesto i razumijes.Inace mislim da ti je pametnije da se uvatis tece i kutlace,ili neceg drugog.

 6. Sve i svasta a nista pametnoga.
  Od ovih sto odose u germaniju vidim komunisticki naboj.
  Sta je znacilo reci za sebe da si Srbin ili Crnogorac dok nam Milo i Sveto ne
  dodjose?
  Najbolje rece Djilas kad se opametio od “dobrote” komunizma,iako kasno za njega, za danasnju mladost pouka.
  Djilas bijese veliki internacionalac i intelektualac pa jasno objan:
  Srbin sam Crnogorac, Srbin sam jer sam crnogorac.
  Ne velim da drugdje i drukcijih Srba nema – zlo nas je rasulo na sve strane, ama ja sam takav.
  Nijesam Crnogorac sto sam Srbin, nego Srbin sto sam Crnogorac.
  Mi Crnogorci smo so Srpstva.
  Nije ovde Srpstvu snaga, ali jeste dusa.
  Mozes me ubiti, sasjeci, smrviti i u prah stucati, ali sto je srpsko-to ostaje, dok i trunke ima.
  I misao moja Srpska traje dok i jedan damar kuca.
  Ima drugacijih Srba, mi smo oni sa Kosova, sto svecaju i pjevaju srpske nesrece.
  Satri Kosovo u pameti, u dusi srpskoj-pa ni nas nema.”

  Eto po tome se mi Crnogorci razlikujemo od raznoraznih Popovica….

 7. Krst sa 4 oscila na Gradini Risna nije simbol hrišćanstva odnosno Isusa Hrista to jest pravoslavnim i katoličkim vjernicima nego simbol srpskih nacionalista i vjernika. Takav krst se stavlja u državi Srbiji đe im odgovara, a ne u Crnoj Gori. Nemam ništa protiv da se montira krst hrišćanstva ali bez 4 oscila.

  • Dragi prijatelji, braco, komsije, dragi narode, Ovo je cisto izivljavanje i teranje inata. O cemu raspravljate u XXI veku. Zar nije dosta podela i muke, stradanja i patnje. Ja sam hriscank, pravoslavne vere, a sram i ludilo je kada vidim sta se radi i sta rade nacionalizam i sovinizam. Stisajte strasti jer ovo nikada ne ide na dobro. Razum i pamet u glavu a sve te diskusije i prepucavanja ostavite za budale. To nije za obrazovan, civilizovan i pametan narod. Pozdrav od Ljiljane za sve dobronamerne i tolerantne ljude. Uz Bozju pomoc ziveli!!!

   • Gospođice Ljiljana,

    Hvala za dvije pametne riječi, kojih nažalost ovdje sve manje ima.

    Vrlo je važno da se sa Srpske strane pokaže ruka tolerancije i razuma, a ne inati. To je potrebno da nebi gubili poštovanje prema našim komšijama kumovima i svojti, sa kojima smo na stotine godina ovdje u Boki, mirno i bratski živjeli.

 8. Postavljanje krsta je sprdnja i pokazuje jasno namjere onih koji su ga penjali gore i namjere onih koji to podržavaju.
  Sve što je vezano za pravoslavnu crkvu, jednu i drugu, je ravno opisu turbo folka, zadnjeg kiča i besmisla.
  Ipak, najgori od svega su komentatori koji na jedan zaista retrogradan način komuniciraju sa ostalim kolegama. Nenu Popoviću se negira nacionalno porijeklo, dira mu se porodica, koja bi i tim vajnim pravoslavcima trebala biti svetinja.
  Neno Popović je jedan izuzetan čovjek s kojim sam odrastao u Dobroti i za njega niko nikada nije mogao reći jednu ružnu riječ, a kamoli ovakve bljuvotine koje branitelji srbstva ođe prosipaju.
  Svako ima pravo, bez obzira odakle je, na svoj nacionalni identitet, kao što je pravo i da ga nemaš. Ne postoji pravo koje može nijekati nekome da se izjašnjava kako želi, to pravo za sebe drže velikosrpski nacionalisti, koji su najgori zaštitnici upravo srpskog nacionalnog identiteta u koji se žestoko kunu.
  Puno je divnih ljudi Srba propatilo zbog njihove tragične želje da ubijede sve i svakog da moraju biti Srbi, na taj način stvarajući svugdje neprijatelje u okruženju, čak i šire.
  Najčešće bi se završilo tako što su oni normalni ljudi iz gradova stradavali a te protuve bi se zabile u šumu.
  Grbalj je dio kotorske opštine i samim tim dio Crne Gore. U njemu žive i Srbi i Crnogorci, sa istim mukama i radostima življenja. Imam mnogo prijatelja iz Grblja i priča o nacionalnom identitetu se ne spominje , osim u šalama…Majka mi je Grbaljka, Crnogorka, rođaci i jedni i drugi. Ni bolji ni gori jer su jedni ili drugi.

  No, da rezimiramo… Krst treba pretopiti u slova, pokušaje opstrukcije kazniti zakonom. popove u crkve, vjernike takođe. Badnjake ukinuti, molebane, barjačenje, procesije svesti na minimum. Indoktrinirane poslati na obavezno liječenje da ne bi, u suprotnom, hranili svinje u Spužu.

  Bez toga, pravoslavni haos. Teško, hronično stanje…

  • Postavljanje krsta je sprdnja i pokazuje jasno namjere onih koji su ga penjali gore i namjere onih koji to podržavaju.

   – zasto je sprdnja krst. to je samo za komunjare sprdanja. Da li bi ovo reko Obami, americkom predsjedniku da je sprdnja njegovo ponasanje kada ide u crkvu ?

   Sve što je vezano za pravoslavnu crkvu, jednu i drugu, je ravno opisu turbo folka, zadnjeg kiča i besmisla.

   -Ovo je sramotra kada moju crkvu pljujes. Za tebe je Bog besmisao, za nas vjerujuce nije. Ne huli boga i crkvu, neces dobro proci. Ko se ne boji Boga .. patice.

   Ipak, najgori od svega su komentatori koji na jedan zaista retrogradan način komuniciraju sa ostalim kolegama. Nenu Popoviću se negira nacionalno porijeklo, dira mu se porodica, koja bi i tim vajnim pravoslavcima trebala biti svetinja.Neno Popović je jedan izuzetan čovjek s kojim sam odrastao u Dobroti i za njega niko nikada nije mogao reći jednu ružnu riječ, a kamoli ovakve bljuvotine koje branitelji srbstva ođe prosipaju.

   -Neno popovic je mozda dobar covjek(neznam ga), ali ide uz nos vecini Grbljana, njihovom uvjerenju i tradiciji. Takvih ljudi ima u Grblju ( Marovic i bratija) ali Neno prijeti popisom d ace se videti koliko se Grbljana prekrstilo u tzv. Crnogorce. Taj izazov koji je iskazao na ovom portal je izazvao reakciju. On ionako se nece nikad vratiti u Grbalj pa nema potrebe da bude ostrascen
   Svako ima pravo, bez obzira odakle je, na svoj nacionalni identitet, kao što je pravo i da ga nemaš. Ne postoji pravo koje može nijekati nekome da se izjašnjava kako želi, to pravo za sebe drže velikosrpski nacionalisti, koji su najgori zaštitnici upravo srpskog nacionalnog identiteta u koji se žestoko kunu.

   -Upravoi sve sto si gore naveo rade crnogorski nacionalisti . Pocrnogorcenje naroda koji se nikad nije izjasnjavao kao nadcrnogorac.

   Puno je divnih ljudi Srba propatilo zbog njihove tragične želje da ubijede sve i svakog da moraju biti Srbi, na taj način stvarajući svugdje neprijatelje u okruženju, čak i šire.

   -Pricaj o puno divnih crnogoraca koji nisu sovinisti, kojima ne smetaju srpske pjesme, srpski vaterpolisti, novak djokovic, prlainovic, njihovo 4s itd. Ja ih znam, dosta divnih ljudi iz Kotora koji su takvi.

   Najčešće bi se završilo tako što su oni normalni ljudi iz gradova stradavali a te protuve bi se zabile u šumu.

   Poznate lovcenske straze su primjer ljudi iz sume. Pa nisu valjda iz Pariza.

   Grbalj je dio kotorske opštine i samim tim dio Crne Gore. U njemu žive i Srbi i Crnogorci, sa istim mukama i radostima življenja. Imam mnogo prijatelja iz Grblja i priča o nacionalnom identitetu se ne spominje , osim u šalama…Majka mi je Grbaljka, Crnogorka, rođaci i jedni i drugi. Ni bolji ni gori jer su jedni ili drugi.

   Tu nema i jednih i drugih. Jedni su postal to sto jesu zbog politike i zbog hljeba ove lopovske milove druzine, zvane dps .

   No, da rezimiramo… Krst treba pretopiti u slova, pokušaje opstrukcije kazniti zakonom. popove u crkve, vjernike takođe. Badnjake ukinuti, molebane, barjačenje, procesije svesti na minimum. Indoktrinirane poslati na obavezno liječenje da ne bi, u suprotnom, hranili svinje u Spužu.

   nemoj prijetiti. sitan si covjek, jedan kotorski malogradjanin koji bi htio da ima sibu da bije neistomisljenike . Pred krstom se treba prekrstiti i njega slaviti za vek vjekova. pozz. Grbljaninu po majci a po babi ..?

  • G.Sepelj,

   Ne znam sto se neki komentatori uzbudjuju oko g.Popovica?
   Pretpostavljam da su u pitanju mladi ljudi koji jos uvijek ne umiju kanalisati svoje emocije.
   O vasem drugu Popovicu( s kojim ste se Vi igrali po Plagentima vatanja i zmurke) nemam sto puno reci osim da je minorna licnost u Grblju,i to je to,nema vise…eto,mozda je dobar zubar.

   Vase misljenje o etnickoj strukturi Grbljana je vjerujem simpaticno ovima iz vlasti cije simpatije pokusavate prikupiti.

   Kad je crkva i religija u pitanju Vase misljenje je Vase pravo.
   Jedino,mozda niste ni trebali to komentarisati zbog Vas samih.Precijenili ste se.Siguran sam u najboljoj namjeri “pomirenja” ovog naroda.
   Ocigledno je da ste autsajder kad je crkva u pitanju.

   Da je u pitanju bilo npr.navijanje,Bestije,ili ona utakmica u Beran Selu,skinuo bih Vam kapu kao organizatoru.Dobar ste zabavljac onog dijela omladine kojoj je najveca okupacija “Niksa Bucin” i stadion Bokelja.

   Sto se tice misljenja o srpskom narodu, svojevremeno ste bili veoma jasni pod nickom “Kozak”.
   Jasno je da niste “naklonjeni” tom dijelu sugradjana i pored pokusaja da sebe prikazete kao covjeka gradjanske orijentacije.

   Zaboravih!…….koja je etnicka struktura Kozaka?

   • Aldo Rejn,

    počeću od kraja. Dragan Šepelj, i dosta…etničke strukture ne postoje, izvježbajte vokabular.

    Što to znači minorna ličnost u Grblju, jer ste upravo tako karakterisali “veličinu” Popovićevu ? Ko su mejdžorsi ? Pretvorio sam se u uho…

    Kažete da su mšiljenja oko crkava i religija, moje pravo. Pa ja koristim svoje pravo…pravoslavlje u Crnoj gori je najobičnija budalaština prvog reda. Od sječe i paljenja badnjaka, preko kletvi, pucanja , potezanja za gušu, kiča u arhitekturi…humoristični pornić.

    Srpski narod me u kategoriji voljenja ili nevoljenja ne zanima. Niti ijedan drugi, jer imam dovoljno mozga da o tome razmišljam na jedan drugi način. Kada bih volio narode volio bih apriori onda, recimo i, : Raša Karadžića, Biljanu Plavšić, Rista Sotonu, Tompsona, Miška Vukovića, Milana Roćena…a te ljude, i slične, ne volim, ne pitajući koje su nacije i vjere. Srbe volim, one koje ja volim, a ima ih dosta, od prijatelja pa do javne scene : Srbljanovićku, Mladenovića, Bogdana Bogdanovića, Sašu Đorđevića, Koju, Caneta, Peru Lukovića, Čanka, Koraća, Teofiula Pančića…i moja dva kuma, prijatelje, rođake…

    Velikosrbe, penjače krstova sa rasvjetom i ocilima, budale neopjevane, ne vole ni oni koji su ih napravili, to je jedan trash kič od kog se svako normalan stidi. Misle da se srbstvom nesojlukom brani, nametanjem nečega što je njihov identitet ostalima, i to bez pitanja…

    Autsajder kad je crkva u pitanju. Kakve su to rečenice, čita li se što drugo osim DAN-a i Glasa Boke ? Ovo nije ni za prvi osnovne…

    Sa Popovićem sam odrastao. Uvijek sam ga volio i cijenio. Pošten čovjek i odličan drug. Ne sjećam se da je ni u igri nekoga povrijedio, a kamoli što drugo. U Grblju je malo boljih, mada je Neno zaista više evropejac, što je razumljivo nakon što je veći dio života proveo u Njemačkoj. U Grblju ima divnih ljudi, a ima i sjekača i ložača badnjaka, dinamiDaša i šenluk majstora…sve suprotno Popoviću, meni i vascijelom Brooclynu kojeg nikad nije interesovalo okle je ko, ako je bio na našim talasima.

    Onda dođoše popovi,topovi pa lopovi…

    • 1.”Kažete da su mšiljenja oko crkava i religija, moje pravo. Pa ja koristim svoje pravo…pravoslavlje u Crnoj gori je najobičnija budalaština prvog reda. Od sječe i paljenja badnjaka, preko kletvi, pucanja , potezanja za gušu, kiča u arhitekturi…humoristični pornić”.

     -.Postovani g.Sepelj,
     Vas odnos prema religiji,crkvi,obicajima, pravoslavlju nikako nije novina na ovim prostorima.
     Nevjerovatna je slicnost sa onima koji su poslije 1945.crkve pretvarali u stale,popovima brijali brade i nabijali noge u prkno…do ovih najnovijih komunjara sto bi pravoslavlje u montenegru da organizaciono svedu na Dps i Sdp..
     Volio bih da cujem sto Vi to znate o obicaju nalaganja badnjaka?Odakle tolike Vase traume kad su badnjaci u pitanju?

     Kad je crkvena arhitektura i kic u pitanju,pretpostavljam da ste mislili na Milesevu,Visoke Decane,Sopocane,Hilandar,Cetinjski manastir,Savinu,Sv.Nikolu……itd…itd?(samo u Boki ih ima preko 250).
     Ovaj dio Vaseg komentara zaista ne zasluzuje nikakav odgovor nego prezir.

     2.”Srpski narod me u kategoriji voljenja ili nevoljenja ne zanima………”

     -Zanima Vas,zanima itekako g.Sepelj.Odlicno pamtim Vasa pisanija pod nickom “kozak”…
     Nije ovdje rijec ni o Karadzicu,niti Plavsickoj..Rijec je o Vasim sugradjanima i rodjacima koje vi ne volite(tezu rijec necu namjerno upotrebiti)..Mozete se Vi braniti,pisati o velicini Vaseg mozga…..Vi ne volite taj dio sugradjana!
     Bas me interesuje da li su ozareni Vasi rodjaci i kumovi kad ima prezentate misljene o pravoslavlju?.Na najgori nacin vrijedjate njihove obicaje i vjeru pa im onda sjednete za trpezu i kazete da ih volite!

     3.”Velikosrbe, penjače krstova sa rasvjetom i ocilima, budale neopjevane, ne vole ni oni koji su ih napravili, to je jedan trash kič od kog se svako normalan stidi. Misle da se srbstvom nesojlukom brani, nametanjem nečega što je njihov identitet ostalima, i to bez pitanja…”

     -Po Vama su oni koji postavljaju krstove “velikosrbi”?!Kako se oni zovu u Francuskoj ili Popovicevoj Njemackoj,Italiji,Rusiji?
     Sad mi nije jasno da li Vama smeta samo krst,krst sa 4 ocila ili oboje?
     Ili Vam samo smeta pravoslavni krst?(mada bih volio da mi objasnite razliku sa katolickim)
     Sto Vi kao neko ko je protivnik vjere,”bogoborac” znate o krstovima?
     Sto Vi znate o 4 ocila?Objasnite mi znacaj 4 ocila.

     4.”Sa Popovićem sam odrastao. Uvijek sam ga volio i cijenio. Pošten čovjek i odličan drug. Ne sjećam se da je ni u igri nekoga povrijedio, a kamoli što drugo. U Grblju je malo boljih, mada je Neno zaista više evropejac, što je razumljivo nakon što je veći dio života proveo u Njemačkoj. U Grblju ima divnih ljudi, a ima i sjekača i ložača badnjaka, dinamiDaša i šenluk majstora…sve suprotno Popoviću, meni i vascijelom Brooclynu kojeg nikad nije interesovalo okle je ko, ako je bio na našim talasima”.

     -O Popovicu i njegovom “postenju” nije niko ovdje govorio.Siguran sam da nije nikome nista ukrao.
     O njegovom evropejstvu nemojte…Valjda nije jedini uslov “evropejstva” da neko zivi u Njemackoj ??Valjda je to nesto sasvim drugo g.Sepelj??
     Svoje “evropejstvo” je pokazao pokusajem crnogorcenja Grblja..
     Meni je jasno da on po zadatku i kao karijerista vidi svoju sansu kroz prezentaciju Grblja i Grbljana kao crnogorske sredine i Crnogoraca.
     Posto poznajem odlicno Grbalj ,Zagoru i Popovice interesuje me po kome mu je doslo da bude Crnogorac?Da li je to stvar rodjenja ili osjecaja(kako kome odgovara)?
     Zbog cega je g.Popovic svaki put u egzaltiranom stanju kad Dps ostvari dobar rezultat u Grblju?Karijera,g.Sepelj,karijera..
     Svaka cast Crnoj Gori ali Grbalj i Boka nikad nisu bili do 2006.njen dio..
     Svakog istinskog Bokelja,vrijedja kad mu se namece da je dio Crne Gore.
     Sve ovo ne znaci da u Grblju sada ne zive i Crnogorci ali Boga mi prosetajte malo do tamo pa osim Marovica i par karijerista…..tesko cete naci kojega starosjedioca koji ce Vam se pohvaliti da je Crnogorac..

     Onda dodjose Krivokapici,Djukanovici,Mirashi,Popovici,Sepelji…

     • Aldo,

      Kozak je , kao i Dragan Šepelj uvijek kritikovao veljesrbe, koje ne bih svrstavao u Srbe, već u budale. Srba ima, kao i Crnogoraca i dobrih i loših; kao nacija me ne interesuju.

      Sad ćemo malo o neznanju.

      Svaka čast Crnoj Gori ali Grbalj i Boka nikad nisu bili njen dio. (Aldo)

      Boka je postala dio Crne Gore odlukom AVNOJA, i oslobođenjem od Njemaca i fašističkih slugu, Boka postaje dijelom Crne Gore. Grbalj je dio Boke, pa je time tvoje neznanje uduplano. 🙂

      Grbalj i Grbljani su dio Crne Gore, ko hoće etnički ostati Srbin, ima apsolutno pravo. Nijedan Srbin nema pravo nijekati nijedom Crnogorcu, i obratno, to pravo iskazivanja identiteta.

      “istinski” Bokelji…i ostale nevjerovatno interpretirane gluposti je lako razbucati u parčiće, ali ovako loše potkovan sagovornik niije inspirativan za ovu priliku. Kakvi istinski Bokelji, i neistinski. Pričaj u svoje ime jer to je jedino ispravno; puno je Bokelja koji sebe doživljavaju etničkim Crnogorcima. Moja pokojna majka je Grbaljka koja se izjašnjavala isključivo kao Crnogorka ne braneći nekome drugom da kaže što god hoće. Bogami je u par navrata prekidala pokušaje na temu da se toliko nepristojno neko miješa u nečiju privatnost i lični izbor.

      Badnjaci…pa smetaju mi. Ne podnosim sječu šume i paljenje badnjaka po kotorskim pjacama i ostalim gradskim mjestima. Turbo folk…naravno ne brnim onome ko hoće da pali jer nisam vlast. Da jesam popovi bi pojali u crkvi a sjekači šume u zatvor.

      Pošto ne znate ništa o ocilima, da pomognem. Ocila su bio dio grba istočnog Rimskog carstva, tzv Bizanta, i Srbi su kao vazali Bizanta preuzeli ocila htijući iskazati kontinuitet sa tim velikim carstvom.

      Vekjesrblji, neznalice, misle da se tu radi o slovima S. Oni misle da je postojao i Obilić, i dosta toga oni misle…a ne misle svojom glavom. Da su što pametno mislili ne bi popili one gorke pilule u svim krajevima đe su se k….i . Ovako, svake godine veljesrblji smanjuju svoju žrtvu Srbiju za koji procenat teritorije. Ima se, može se…pravoslavlje..

     • Shepi, bio sam nesto odsutan par dana pa nevidjeh da je moje javljanje uzburkalo par duhova u Boki. Branio si me kao stari drug u mojem odsustvu i zato ti hvala. Ovaj Aldo dobro poce, pomislih glas razuma u Boki, ali se prevarih.
      Aldo, ako si bio na http://www.grbalj.org onda nijesi pazljivo citao. Da jesi vidio bi da tamo niko ne negira postojanje Srba u Grblju, ni prije i sada. Niko ne negira njihovu trenutnu vecinu. Tamo se samo potencira da nije uvijek bilo tako i da velikosrbi iz Grblja ne mogu da govore u ime svih Grbljana. Skoro 1000 ih 2003 nije tako mislilo kao oni. Malo li je? Sve sto tamo pise podlijeze kritici, ali ne neargumentovanoj. Mnogi Grbljani tvojega misljenja, kako cujem, kad su medju svojim istomisljenicima kazu: To sto on pise jest tako, ali danas nevolim to vise cut. Sto da im radim, izmijenit istinu ne mogu.
      Ovo sa karijerom ti je biser jaci od svih koje si imao. Nevjerovatno kako ljudi ne kapiraju da ima i bezinteresnih ljudi na ovom svijetu. Valjda se po sebi ravnaju? Volio bih da mi elaboriras na koji nacin moze neko, pa i tamo mocan politicar ili sto znam ja ko, uticati na poslovne tokove u Njemackoj u ubjedjivati njemacke gradjane da se za medicinsku pomoc obrate upravo kod mene i time moju karijeru da recemo pogura?.
      Sto se setanja tice, setam po Grblju cesce nego sto mislis, i doseljenog Crnogorca jos niesam naso, ali jesam poprilicno ljudi iz Krajne, Bosne i Kosova. I oni su dosljaci u Grbalj, ali su ti po volji? I meni su po volji, jer se sa izuzetkom ona dva popa ne mijesaju u nase unutrargrbaljske rabote.
      Razmislimalo bolje prije nego sto nesto napises Aldo, ali ovo sa karijerom bih ipak volio da mi objasnis.

    • “Onda dođoše popovi,topovi pa lopovi…”
     Genijalno.
     Mada ono sto topovi uniste, se moze ponovo sazidat. Popovi i lopovi imaju vecu i dugorocniju destruktivnu moc.

 9. Vaso, ti meni išššš, a ja tebi da si miš, onaj minijaturni, nikakvi, koga ni mačke ne ćeraju. Na Kosovo Vaso rodoljubivi mišššššuuu!

 10. Vaso trabakulo srbijanska. Ti nekome nešto da zboriš uslugaru provjereni. Nije mi jasno da li to prijetiš Skali? treba li da je njih od tebe strah? Kaži ako imaš petlju, Vaso srbijanska trabakulo i uslugaru.

  • Visnja,

   Gorih slugenjara od vas nema.Jedini ste koji niste promijenili vlast 70 godina.Vecih poltroncina od vas nema.
   Sto neko od komentatora rece prije neki dan…..najobicniji ste kmetovi

   • Maro pa gde ces goreg kmeta kad se potlacujes drugoj drzavi. Kako nemas imalo mozga, Visnji kazes da je slugenjara. I neka je svojoj drzavi i treba. A ti kome si ti slugenjara i kome si ti kmet.. Onome sto ovaj Balkan zavi u crno, sto pogibe tolika mladost. Vjerujes li ti u Boga uopste…crni Maro…

 11. Skala i njeni trabanti daju sve od sebe da se lomi casni Krst na Gradini. Zasto? Zadatak im je. Oni su u ateistickom i antisrpskom poslu. Kad ih nije sram kako ih nije strah?

  • Vaso, svako ko je udario na krst casni, nije imao srece u zivotu. Bog sve vidi, i neka im je prosto..
   Sovinista ce biti uvjek, kao visnjica – sovinistica, moramo zivjeti pored njih , i svoju kulturu braniti

  • Tako je SKALA je najviše i učinjela za ovu stvar i BRAVO IM GA BRAVO.
   Medijski su išćerali stvar na čistinu i ugasili tuđe simbole u našoj državi. MUka vi je ali još jedna pobjeda.Poslije njih su svi mediji na sva zvona o krstu zborili osim kotorskoga JADNOGA SERVISA! Ma nikakve štete , ko ih sluša osim oni sami sebe.

 12. Vuk, idi na Kosovo da postavljaš krstove. Primiće te bratski ka što su tvoji, a možda i ti primao njih. A što je istraživačko novinarstvo ti znaš istražujući Mladića, Karadžića, Šljivančanina, Hadžića, Miloševića, Sedmi bataljon, ubice Đinđića, Koštunicu, Nemanju, Rista Radovića i još jedno par miliona imena. Adio Vuk i umiri svoje politikanske strasti.

 13. Bravo za SKALA radio uvijek aktuelni i bez dlake na jeziku , kao sinoc u vezi nestanka struje . A sto se tice risanskih posrb…treba ih ignorisat i drzava vidjet sto im sve daje i kako oni to vracaju . Zasto se muce i zive u CRNU GORU , idite u srbiju vidjece te da vam je tamo bolje.

 14. Vuk izašao iz jazbine. A istina te pogodila. Koliko ja znam svaki medij se može pozvati na svoj izvor. Pa i tvoj tivatski, mada on nije medij kad ima pojedince. Razumijemo se. Ti se ne pitaš što ste lagali oko ponovnog vraćanja na Gradinu toga što vi zovete krst nego napadaate gospodina Mandića što je objavio istinu. Bavila sam se ovim poslom pa znam što je novinarstvo. O tome ti ništa ne znaš jer to potvrđuješ ovim što pišeš. Vrati se ponovo u jazbinu.

  • visnja, tvoj ogovor prihvatam u dijelu samo kad se meni obracas. I rekla si sto si mislila, ili da mislis da je tako. Kada upotrebis zamjenicu “mi” onda ides u drugu krajnost , jer predpostavljam da si mislila na risnjanje koji lazu. Krst je krst, bio drven, metalni, zlatni ili neki drugi, samo da vjerujes u njega to je bitno.

 15. Zar je ovo novinarstvo gosp. Mandicu. Otkud ova sramna namjestena izjava. Ko vam daje pravo da izricite sud. Ko vam daje pravo da napisete “saznajemo” .. odakle saznajete osim iz spijunskih izvora..
  “Namjera je bila i da se pokaže nesposobnost institucija sistema i službi koje su zadužene za sprovođenje zakona.”
  sramota, nemojte da pisete kao debili.

  • Polako Vuce, disi polako, smiri se, inace ces kolabirat. Ovo sto Mandic radi se zove istrazivacko novinarstvo, a novinarstvo in4s koje ti preferiras je tzv manipulativno novinarstvo. Manipulativno kao sto im je i ideologija koju zagovaraju, jer je zasnovana na manipulaciji da nacionalnost proizilazi iz pripadnosti pravoslavnoj crkvi u ovom slucaju SPC. Vuce, vrijeme crkveno-nacionalnih imperijalizama je valjda odavno proslo. Bugarima nije uspjelo sa Makedoncima, a nece ni vama Srbima sa nama Crnogorcima. Lijepo rece neko od komentatora, ne mucite se sa nama odje, idite u zemlju dje cvjetaju ruze, koja jedva ceka da im dodju novi sunarodnici kojima ce kasnije penziju morat placat, tamo dje kilo krtole navodno 5 centi kosta, kilovat struje 2 centa, dje su plate evropske iako su u dinarima, dje se svi vole i srecni gradjani stalno tri rasirena prsta lijeve i desne ruke pokazuju. Jednostavno sjasite vise sa ledja ove drzave koja vam je sve dala, a nevalja vam nikako. A elate tako vi Boga.

   • Popovicu,bivsi Grbljanine,

    Prosetaj malo do Zagore pa pitaj rodjake sto oni misle?E,tek kad cujes koliko te oni cijene i sto lijepoga misle o tebi onda se pocni javljati nama ostalima.Stid me ponoviti ono sto Grbljani zbore o tebi.
    Kad se vratis iz Frankfurta u montenegro,ali ne u Kotor,nego pravo na Cetinje u Milusinu pecinu onda nam odrzi tiradu o ekonomskoj uspjesnosti Milonegra.

    Ili te ne pustaju iz u Njemacke jer tamo ima vise karijesa nego kod Dukljana?

    • Moj dobri Maro,
     sto si sebi u glavu zamislio? Ko si ti to da odlucujes ko je sadasnji, a ko bivsi Grbljanin? U Zagoru svracam kad god mogu, a u nase bratstvo je uvijek bilo i Srba ali i Crnogoraca, nekad jednih vise, a drugih manje i obrnuto. Kako god se izjasnjavali medju rodjacima nije i nece biti grke rijeci. Tako je to medju civilizovanim ljudima, sto je tebi ocito starno. Ne vole me u Grblju velikosrbi, jer sam im 20 godisnju idilu unistio. Do tada su slobodno moravac po Grblju igrali, niko im se nije suprostavio. Svidjelo se tebi ili ne, moje misljenje je 2003 dijelilo skoro 1000 Grbljana sa adresom u Grblju. Koliko ih je bilo 2011, cuces isto od mene kad objavi MONSTAT podatke. Kad bi samo znao moj dragi Maro, koliko mi ljudi pridje bilo na veselje ili kakvo pokajanje i rece mi: Neka im je konacno neko rekao istinu, nije se od nijh moglo vise zivjet po Grblju. Maro, velikosrba i njihovih aktivnosti je stvarno zadnjih godina u Grblju manje. Jednostavno ste prevazidjena ideologija, neprimjerena 21 vijeku. Vi cete nestati sa istorijske pozornice, a u Grblju ce ostati Crnogorci i Srbi u onom omjeru kakav je uvijek bio. Sve ste izgubili: Krajnu, Bosnu, Kosovo, a i Vojvodina vam je klimava. Ivanbegovina svakako nikad nije bila i nece biti velikosrpska. Pored svega ti ostavljam pravo da se ljutus. Gubitnici imaju uvijek pravo na to.

     • Grbljanine ako si se pred montenegrinima reklamirao kako imaš uticaj na formiranju nacionalne svijesti Grbljana, onda to ima nekog šarma medju vama montenegrinima, od čega očekuješ nekog ćara.
      Ali, ako ti ozbiljno i stvarno misliš da tvoje špekulacije i skribomanije imaju uticaja i ugleda kod grbaljskih domaćina onda si u ovećem zdravstvenom problemu.
      Sama činjenica da si privatno prigrabio svom sajtu ime Grbalj pokazuje tvoju prepotentnost i bahatost.

     • Svaka ti cast Grbljanine. Vidis kako smo mi u CG dobili, glad, bijedu, nezaposlenost, strajkove,korupciju i svaki kriminal. I porodicu Velikog Vodje, nedodirljivu.Kakvi velikosrbi, jedan je Veliki Vodja. Ne znam koliko godina imas,je li se ikada ovako zivjelo?

   • Grbljaninu, da, da, istrazivacko novinarstvo ? sta to bijese u napacenoj zemlji prve banke, prvog brata i prve sestre? Ne pominji Boga bez potrebe, jer nikad nisi ni vjerovao u njega. Ko je opljackao drzavu, taj mora na sud pa onda u Spuz.

  • Ako je neko debil onda si to ti bruko jedna. Mlatis odje i pises gluposti jer si politikant i huskac samo takav. Neka te je stid i tebe i takvih kao sto si ti.

  • A sto imas ti protiv muslimana??? U kojem vjeku zivis. Nacionalisto i sovinisto, samo neka te je sram od ovoliko postenog naroda a brat je mio koje vjere bio. Upamti to. Ne truj sebe niti druge oko sebe.

   • Prasak DDT, Salim se,nista naravno, samo pitam je li to isto,kao musliman i musliman ili nije? A, sto bi s Bosnjacima?

 16. Ako Crkveni odbor Srpske pravoslavne crkve bude to trazio,
  ja cu kao musliman trazit da postavimo osvijetljeni polumjesec.

 17. Pravoslavka sam ali ovo je sprdnja i sram ih bilo sto postavljaju na Gradinu tu skalameriju i skrnave crkvu i pravoslavlje. Sve radimo uz inat drugima, kakav smo to narod. A iza svega toga stoje ne dobronamjerni ljudi koji su da se svadjaju pravoslavci, Srbi i Crnogorci, bokelji i katolici. Ne znam cemu sve ovo sto ne vodimo racuna o porodici dece nego u veliku politiku a dolaze teska vremena mislim na ekonomski aspekat. A ovo sto cu rec vazi za obje crkve. Sto je crkva bogatija to je narod siromasniji. To je puka istina narode moj dozovi se pameti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].