Iskreno iz pera talentovane Isidore Nikolić

2
Isidora Nikolić

Isidora Nikolić

Na literanlom konkursu koji je organizovala Gradska biblioteka i čitaonica u čast 21. novembra, Dana opštine Kotor, između 50 radova učenika iz svih kotorskih škola na temu “I čudim se suncu kako može zaći kad ljepote ove nigdje neće naći”,  prvonagrađena je pjesma Isidore Nikolić učenice sedmog razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić”.

U jakoj konkurenciji, žiri koji je radio u sastavu: pjesnikinja   Dubravka Jovanović predsjednica, i članice profesorica književnosti Marija Jeftić i upravnica gradske biblioteke i  čitaonice Marija Starčević,  drugu nagradu dodijelio je Antu Petroviću učeniku sedmog razreda OŠ “Njegoš” a treću nagradu  su podijelile Katarina Franović učenica VI 2 razreda OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” i Ljubica Begović učenica VI 1 razreda OŠ Nikola Đurković iz Radanovića.
”Postoji jedno mjesto na kome smo svi jednaki a to je čovjekova mašta.

Iz te bijele krilatosti rađaju se želje i stvaranja, kazala je pjesnikinja Jovanović i poručila najmlađima da čitaju i pišu jer su istine  i prave vrijednosti u knjigama.

Čistota u izrazu , originalnost i  iskrenost među redovima na  zadatu  temu, opredijelila je žiri za odabir najboljih među dobrim dječiji radovima, poručio je ovogodišnji žiri.

Na svečanom uručenju nagrada u sali kina Boka, Dubnravka Jovanović je đacima govorila svoje stihove posvećene Kotoru, njegovim feštama i pozdravila ih himnom Kotorskog festivala pozorišta za đecu “Kotor srećan grad” iz njenog pera.

Žiri
Nakon takmičenja za uspomenu

2 KOMENTARI

  1. Sramota koliko pisanog o literarnom konkursu Gradske bibloteke a o izlozbi Kapetani reda i mora dva reda, Veoma sam iznenadjen. A sto su sve ucinjeli ti pokojni kapetani za Boku i Crnu Goru. Mene je stid ne znam da li je Vas u Kotor

  2. škole moraju da prepoznaju talente i da ih iznjedre, baš kao što je ova djevojčica. za njen uzrast izvanredna je pjesma, kako čujem na radio Skali .

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].