Isključeni emiteri traže od RDC-a da im omogući normalno emitovanje programa

0
Antenski stub na Vrmcu

Teška ekonomska situacija u kojoj se nalaze elektronski mediji u Crnoj Gori dodatno se iskomplikovala isključenjem 3 TV i 7 radio emitera koji su smješteni u objektima RDC-a.

Tim prije što je isključenje uslijedilo neposredno pred božićne i novogodišnje praznike, kada je postojala šansa da mediji zarade od reklama i da se na taj način steknu uslovi za plaćanje makar dijela duga koji postoji prema vašoj kući.

Pored toga, isključivanje medija uopšte, a posebno u atmosferi pretprazničkog raspoloženja, ružna je poruka koju naša država šalje Evropi.

Gospodine Nikoliću,

Elektronski mediji koje ste isključili i koji zbog toga trpe značajnu materijalnu i svaku drugu štetu predlažu da im u ponedjeljak, 23. decembra 2013. godine uključite uređaje za prenos signala kako bi normalno mogli da emituju program.

Kako se radi o sistemski neuređenoj oblasti, kada je u pitanju odnos RDC-a i emitera, predlažemo Vam sastanak predstavnika naših udruženja i asocijacija koji bi uslijedio nakon praznika, sredinom januara 2014. godine na kome bi morao biti prisutan i predstavnik Vlade Crne Gore, kako bi se konačno definisala sva sporna pitanja i pronašao najbolji način koji je održiv za redovno izmirivanja obaveza prema RDC-u.

To podrazumijeva i plaćanje dosadašnjeg duga od kojeg ni jedan emiter ne bježi, kaže se u dopisu koji je dostavljen Izvršnom direktoru RDC-a Zoranu Nikoliću.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].