IPA projekti za valorizaciju kotorskih bedema, otpadnih voda i preradu otpadnog bilja

0
Kotor

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Održivo upravljanje otpadom kroz IPA programe međugranične saradnje aktivnosti su Eko centra “Delfin” iz Kotora.

U projektu održivog upravljanja otpadom Eko centru je partner opština Nikšić, a drugi projekat IPA programa je veoma značajan za valorizaciju, turističku ponudu i zaštitu gradskih bedema.

Ovo je za Skala radio kazala Ljilja Radunović, predsjednica NVO Eko centra “Delfin”.

Velika je mogućnost da ovi projekti budu odobreni, a rezultati se očekuju do kraja maja.

Na drugi poziv prekogranične saradnje Hrvatska – Crna Gora, Radunovićeva je podsjetila na dva projekta i to modernizaciju i odlaganje otpadnih voda i vodosnabdijevanje.

Drugi projekat odnosi se na saradnju sa kotorskim Komunalnim preduzećem koje bi dobilo savremenu opremu za reciklažu i preradu otpadnog bilja,to jest, rezidbenog materijala koji najčešće nakon rezidbe završi u kontejnere, i sa kojim imaju problem brojne opštine na primorju, kazala je Radunovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].