Investitori po običaju ne poštuju odluku o zabrani gradnje u sezoni

5
kotorski zaliv

Vesna Balandžić

Vesna Balandžić

Na pitanje Skala radija da li se poštuje opštinska odluka o zabrani gradnje u sezoni, Vesna Balandžić, načelnica Komunalne policije nam je kazala da se na pojedinim mjestima i pored zabrane nastavilo sa gradnjom.

Nakon  redovne kontrole i po prijavama građana, građevinski radovi su obustavljeni u Kostanjici, Risnu, Stolivu, zatim na stambenoj zgradi u naselju Sveta Vrača, a danas je ova policija dobila prijavu da se radovi izvode kod crkve Svetog Trojstva na Markovom rtu.

Komunalna policija će izvršiti kontrolu nakon koje će obustaviti gradnju.

Zabrana građevinskih radova u turističkoj sezoni ne odnosi se na hitne i interventne radove na javnim površinama u kotorskoj opštini, podsjetila je Balandžićeva.

Takođe pojedini plažni barovi ne poštju odluku o radnom vremenu do 21 sat, posebno otvoreni šank na Markovom rtu.

Komunalna policija dobila je pojačanje i kontrole poštovanja radnog vremena i buke iz ugostiteljskih objekata zajednički sprovodi sa turističkom inspekcijom i ispostavom policije.

Prekršiocima su napisane prekršajne prijave.

Novi problem je pojava divljih taksista posebno u danima kada dolaze veliki turistički kruzeri.

Ispostava policije je u saradnji sa dva saobraćajna inspektora komuinalne policije organizovala akciju na suzbijanju ove pojave, zaključila je Balandžićeva.

5 KOMENTARI

 1. Kad se ne moze nista vlasnicima, trebalo bi kaznjavati goste. U tom slucaju bi gosti sami bjezali iz kafica!
  Eto rjesenja. Kad nemozes nista Agi, udri po raji!!!

 2. E, nekome sve može. Vazda je bilo lijepo dobro posoli pa da vidimo ko će zabraniti . A sve zbore o anti korupciji . Pogledajte anketu na Skali o tome koliko im vjeruju građani.

 3. Evo i na ulazu u Oravac, nastavljau se građevinski radovi i ne samo to nego se i devastira prilaz plaži i izvoru, to je dobro poznato Komunalnoj policiji ali…
  Treba samo vidjeti koliko su šuta razastrli na parkingu pored same plaže i ponovo ali…
  Da ne zborimo o tome koliko je turistički devastiran prostor, užas od izgleda, ali…

 4. Da li se može objavit ko su ti ljudi. Da se napišu njihova imena i prezimena i koliko su kažnjeni. Valjda bi ih to natjeralo da poštuju zakon. Pokušajte pa da vidimo kako će reagovati. Svakoga objavite.

 5. Njih trebe jednom za sva vremena po džepu. To oni jedino razumiju a valjda je država jača od tih bahatih pojedinaca.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].