Internet generacija

1
OŠ "Savo Ilić" u Dobroti

Drašković

Damir Drašković

U Osnovnoj školi “Savo Ilić” u Dobroti osnovan je interaktivni digitalni časopis za nastavnike, učenike i njihove roditelje.

Zanimljivo je da je časopis postavljen na sajtu, a tekstovi su pisani isključivo na engleskom jeziku, tako da je postao izazov za učenike, koji mu posvećuju veliku pažnju.

Čitajući, učenici se informišu, a istovremeno i provjeravaju svoje znanje iz engleskog jezika.

Na ideju da osnuju digitalni časopis došli su profesori ove škole Damir Drašković, Dalija Ljutić i Ana Kašćelan koji smatraju da ovakav način dodatnih aktivnosti treba da postane interesovanje cijele škole.

U ovoj školi takođe radi novinarska sekcija i pokrenuta je akcija “Blog-multimedijalni posteri umjesto hamer papira”.

Osnovni cilj ovih projekata je usvajanje ne samo teorijskih znanja već i primjena u praksi, što je već očigledno, jer su učenici  pred izazovom da ono što su naučili u školi apsolutno primjene u saradnji sa vršnjacima iz Evrope, kazao je Drašković za Skala radio.

Onovna škola "Savo Ilić" u Dobroti

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].