Instruktori iz Pomorskog centra “Azalea” svoja znanja prenose u svijet

0
u Scottish maritime academy

Srećko Tripović

Srećko Tripović

Instruktori Pomorskog trening centra “Azalea” iz Bijele su prošlog mjeseca bili gosti škotske Pomorske akademije u Piterhedu (Peterhead), gdje su radili dvije vrste obuka za tamošnje pomorce.

Rađena je obuka za upotrebu njihovog novog simulatora za čiji su rad sertifikovani međunarodni instruktori iz Trening centra” Azalea”.

Druga vrsta obuke koju su radili naši stručnjaci je obuka instruktora za rad sa elektronskim kartama koje postaju obavezne za sve vrste brodova.

Stručnjaci iz “Azalee” su međunarodno sertifikovani instruktori kako za obuku kandidata, tako i za obuku drugih kolega instruktora, kazao je za Skala radio Srećko Tripović, trening menadžer u “Azalei”.

On je podsjetio da su instruktori Trening centra iz Bijele obučavali svoje kolege na dalekim Kilibatima, zatim u Burmi, Tokiju, Singapuru, prošle godine u Velikoj Britaniji, a ove godine u gradu Piterhedu u Škotskoj.

Pomorska akademija u Škotskoj je, priča Tripović, jedna nova institucija koja se bavi uglavnom offshore industrijom, a preusmjeravaju se i na ribasrku industriju.

Svi brodovi koji se kreću na naftne platforme, isplovljavaju iz luke Piterhed, tako da je to idealno mjesto kako za obučavanje offshore oficira tako i za njihove velike ribarske flote.

Prilikom boravka naših instruktora u Škotskoj, razmijenjena su iskustva, prenešena nova znanja u međusobnoj razmjeni, pa se očekuje uspostavljanje duže saradnje.

Sljedeća aktivnost za dva mjeseca je ponovna posjeta Škotskoj, gdje će instruktori Trening centra iz Bijele na Pomorskoj akademiji u Glazgovu obučavati njihove instruktore za rad sa elektronskim karatama, zaključio je Tripović.

sa obuke iz Škotske

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].