Instant muzika ne traje

0
Andrijana Božović sa sinom Dariom

Andrijana Božović

Andrijana Božović

Na današnji Svjetski dan muzike pozvali smo Andrijanu Božović, crnogorsku pop pjevačicu i TV voditeljku, koja nam je kazala da muzika govori svjetskim jezikom bez obzira ko je radio i da li se bavimo muzikom ili ne, neizostavni je dio svih nas jer budi emocije i sjećanja i uopšte život čini ljepšim.

Jedan dio današnje muzike koja se radi, Božovićeva naziva instant muzikom koja ne traje.

“Naravno ima pjesama koje traju, ali ono što ja preferiram da slušam i radim je muzika koja je obilježila 1970, ’80 i ’90. godine. Te pjesme i danas traju i vraćaju se jer ih ljudi sve više traže”, kazala je Božovićeva za Skala radio.

Ona glasa za kvalitetnu muziku, iako i ona nekvalitetna na žalost ima svoje slušaoce.

Staro, i ono što pripada prošlom vijeku, izbor je Andrijane Božović.

 * * *

21. jun Svjetski dan muzike se obilježava širom svijeta.

Praznik muzike počeo je da se proslavlja 1982. godine na inicijativu francuskog Ministarstva kulture, a povodom Evropske godine muzike 1985. godine, proslava se proširila na druge države.

Trenutno se ovaj datum obilježava u 110 država na pet kontinenata.

Ovaj međunarodni događaj postao je društveni fenomen koji otkriva nove tendencije u muzici, izražava raznorodnost i kulturnu raznolikost spajajući u istom danu klasičnu muziku, džez, rok, folk, fank, hip-hop, tehno i rep muziku.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].