Ima mjesta za mališane u vrtićima, novi program za pretškolski uzrast biće besplatan

1

Vjera Rašković

Vjera Rašković

U kotorskim vrtićima u toku su pripreme za upis mališana za školsku 2012/13 godinu koji počinje u ponedjeljak 11. juna i biće u prostorijama Jaslica u Tabačini, i to za sve objekte u Kotoru, Prčanju, Radanovićima i Risnu.

Upis je od 8 do 12 sati, podsjeća za Skala radio Vjera Rašković, direktorka Javne predškolske ustanove “Radost”.

Rezultati upisa biće istaknuti u jaslicama 9. jula.

U sedam objakata vrtića i jaslica ima slobodnih 200 mjesta, od toga je uzrasta za jaslice 150 i 50 za vrtić.

Novina prilikom upisa su dva programa za boravak mališana u vrtićima, i to cjelodnevni boravak, i kraći program za djecu koja nijesu upisana u vrtić, koji je besplatan i odnosi se samo na predškolski uzrast.

Ovo je program koji znači pripremu za školu i odvijaće se tri puta sedmično u zavisnosti od interesovanja roditelja, objašnjava Raškovićeva.

Što se cijene  tiče,  prošle godine bila je 40 eura, ove godine radi se tržišna cijena vrtića na koju saglasnost daje resorno Ministarstvo.

1 KOMENTAR

  1. Manje će đece biti kad se otvori privatni barem da znamo kom ei zašto ćemo platiti.A vi po tržišnim cijenama najavljujete a ništa ne dajete.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].