Ima li prašine oko prašine kamenoloma u Nalježićima?

1

Zoran Mrdak

  Zoran Mrdak

Javno komunalno preduzeće Kotor podnijelo je zahtjev za davanje saglasnosti na Elaborat procjene uticaja kamenoloma na životnu sredinu u Nalježićima.

Kamenolom je svakako jedan od izvora finansiranja ovog preduzeća, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Komunalnog.

Nakon isteka roka od pet godina starom eleboratu, Komunalno preduzeće po zakonu uradiće novi.

“Kamenolom Nalježići sa koncesijom od 10 godina znači materijalnu podršku ne samo Komunalnom već i lokalnoj upravi. Značajna sredstva, to jest  5 odsto od realizacije, komunalno izdvaja za održavanje puteva u Nalježićima, uz podatak da je prošle godine izdvojeno 62 hiljade eura za održavanje puteva na ovom prostoru”, rekao je Mrdak.

“Ni u kom slučaju ne želimo da ugrozimo životnu sredinu, već nam je namjera da se minimum zagadjenja odrazi na sredinu u kojoj je kamenolom”, rekao je on.

Svakako ćemo oslušnuti riječ građana koji se istina žale na prašinu sa kamenoloma, kazao je Mrdak.

1 KOMENTAR

  1. Ma nije ovaj kamenolom u pitanju nego onaj u Ljesevicima i onaj iznad Bigove pored kojih prolazimo na putu za Bigovu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].